Microsoft smazal staré účty na Minecraft a rozčílil spoustu uživatelů, co k tomu vedlo?
i Zdroj: Microsoft
Novinka Microsoft smazal staré účty na Minecraft a rozčílil spoustu uživatelů, co k tomu vedlo?

Microsoft smazal staré účty na Minecraft a rozčílil spoustu uživatelů, co k tomu vedlo?

David Švrček

David Švrček

14. 6. 2024 18:29 9

Microsoft smazal účty na Minecraftu, které si uživatelé vytvořili ještě za dob Mojangu. Teď po světě zuří tisíce hráčů, kteří si účet včas nepřevedli.

Reklama

Microsoft vyvolal vlnu nevole mezi hráči Minecraftu tím, že smazal účty Mojang, které nebyly převedeny na účty Microsoft. Tento krok přišel po odkoupení Mojangu Microsoftem, kdy byla nutnost migrace účtů oznámena už v říjnu 2020 s původním termínem uzavření do března roku 2022. Termín byl ale později prodloužen do 19. září 2023.

Microsoft smazal staré účty na Minecraft a rozčílil spoustu uživatelů, co k tomu vedlo?
i Zdroj: Minecraft | Microsoft

Hráči, kteří své účty nestihli převést k Microsoftu, byli varováni, že se po 19. září 2023 nebudou moci přihlásit na Minecraft.net nebo do Minecraft aplikace. Nakonec byly tyto účty Microsoftem smazány. Microsoft uvedl, že migrace je nezbytná pro lepší zabezpečení a přístup k novým funkcím, navíc nezabere tolik času.

Mnozí hráči tvrdí, že nebyli dostatečně informováni o konečném termínu (jistě, minimálně dvě mailová avíza jsou fakt málo :D). Tito hráči si teď musí zakoupit novou licenci, pokud chtějí pokračovat v hraní Minecraftu, což způsobilo jejich rozhořčení. Mnoho z nich vyjádřilo svůj vztek na Redditu, kde někteří dokonce prohlásili, že budou pirátit další hry od Microsoftu a volně je šířit po internetu.

Diskuse na Redditu rozdělila opět společnost na dva tábory. Naštvaní uživatelé co nadávají jak je Microsoft zlý a pak ti druzí, kteří se naštvaným smějí a říkají, jak jsou hloupí, že účet nepřevedli. Celá diskuze eskalovala takovým způsobem, že moderátoři nakonec vypli komentáře pod příspěvkem. A jaký tým jste vy? Za nebo proti rozhodnutí Microsoftu? A potkalo smazání účtu někoho?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama