minecraft-expanduje-koncem-roku-vyjde-na-ios-a-android
Apple Novinka Minecraft expanduje, koncem roku vyjde na iOS a Android

Minecraft expanduje, koncem roku vyjde na iOS a Android

Mirek Kočí

Mirek Kočí

25. 2. 2011 18:15 6

Nejlepší „pure sandbox“ hra? Určitě Minecraft. V současné době má už 1,3 milionu registrovaných uživatelů a svým tvůrcům vydělala miliony.

Reklama

V jednoduchosti je krása. Herní svět, co vypadá jako Lego, si získává stále více příznivců. Postavit si můžete takřka co chcete, od pyramid až třeba po model planety Země. Základem sandboxové (pozn. otevřené) hry je těžba surovin, můžete toho ale mnohem více. Například zabíjet monstra mečem, nebo se jimi nechat pronásledovat, ale hlavně stavíte. Možnosti náhodně generovaného světa jsou ohromující. Kdo nezkusil, netuší.

Hra se nedlouho po svém uvedení (nikoli oficiálním, momentálně běží v betaverzi) stala nesmírně populární. V současné době hlásí její tvůrci přes 1,3 milionu registrovaných uživatelů. Zatímco v případě alfaverze se hra prodávala za 10 euro, za betu zaplatíte o 5 euro více. A ačkoli je uvedení finální verze plánováno až na konec roku, stačila svým tvůrcům už vydělat miliony.

Minecraft expanduje, koncem roku vyjde na iOS a Android
i Zdroj: PCTuning.cz

Navíc bylo tento týden oznámeno, že její autoři počítají i s verzemi pro stále populárnější mobilní zařízení. Těšit na port se mohou uživatelé Androidu a také iOS. Verze pro jablečná zařízení je podle samotných tvůrců ve fázi betatestování. Uvedena bude ještě letos, konkrétní datum ale nebylo zatím stanoven.

Androidí odnož dorazí s menším zpožděním. V současné době se také testuje i ona. Pokud se podíváte na přiložené video, můžete propadnout dojmu, že hra, vypadající jako tituly z časů ZX Spectra, je na výkon počítače nenáročná. Ale není tomu tak docela pravda. Hru spouštíte z prohlížeče (nemusí se stahovat, můžete ji hrát na jakémkoli počítači jelikož je programovaná v Javě - týká se starší freewarové varianty). U placené verze se hra spouští v samostatném okně nebo ve fulscreenu. Holt, retro stylizace něco stojí ,)

Zdroj: Digitaltrends

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama