Mini PC Raspberry Pi 400 v roli multimediálního centra
i Zdroj: PCTuning.cz
Návody Článek Mini PC Raspberry Pi 400 v roli multimediálního centra

Mini PC Raspberry Pi 400 v roli multimediálního centra | Kapitola 6

Tomáš Němec

Tomáš Němec

30. 3. 2022 23:59 15

Seznam kapitol

1. Co budeme potřebovat? 2. Příprava 3. Základní konfigurace OS 4. Připravujeme knihovny médií 5. Jak nahrát soubory? 6. Závěr

Je poměrně mnoho lidí, kterým již nevyhovují multimediální schopnosti jejich jinak stále použitelných televizních přijímačů. I když fungují, při přehrávání souborů už třeba nepodporují nejnovější formáty. Podíváme se na jednu cestu, jak to napravit.

Reklama

V článku jsme probrali, jak zprovoznit Multimediální centrum Kodi na Raspberry_PI_OS a k tomu minimální další potřebné síťové služby. Prozkoumejte a využijte možnosti tohoto softwaru. Pozor, pokud zvažujete použít rozšíření, postupujte opatrně a nejdříve si vyhledejte informace. Může nastat zde hned několik problémů:

  • Stabilita – například i změna tématu vzhledu mi přivedla systém až k nefunkčnosti. Rozšíření bylo nutno odstranit ručně smazáním jeho souborů.
  • Provázání na konkrétní služby – při procházení seznamu rozšíření to není na první pohled zřejmé, ale mnohá vyžadují minimálně registraci a často i placení.
  • Při instalacích rozšíření se stahují i závislosti. Při zkouškách nutno hlídat nejlépe přímo v souborech. Po vyzkoušení smazat.

Na tuhle oblast tedy raději opravdu pozor.

Mini PC Raspberry Pi 400 v roli multimediálního centra
i Zdroj: PCTuning.cz

Výkon pro přehrávání ve full HD je dostatečný. Drobné výkonové problémy byly při prohlížení rozsáhlé galerie obrázků v kombinaci se síťovým přístupem. Upozorňuji, že jsem to zkoušel na skutečně rozsáhlé galerii téměř deseti tisíc fotografií.

Použitelnost tohoto zařízení v roli multimediální centra nakonec hodnotím kladně, i když by pro podobné nasazení byla vhodnější klasická 4b. Nejde však o funkčnost, nýbrž o otázku designu a praktičnosti.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama