mobilni-firefox-fennec-pro-iphone-definitivne-nebude
Novinka Mobilní Firefox (Fennec) pro iPhone definitivně nebude

Mobilní Firefox (Fennec) pro iPhone definitivně nebude

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 9. 2010 09:15 3

Důvodem jsou technická a logistická omezení Apple, díky nimž je takřka nemožné vyvinout plnohodnotný browser.

Reklama

Společnost Mozzila (Corporation, Foundation) oficiálně potvrdila, že mobilní verze prohlížeče FireFox, vyvíjeného pod kódovým označením Fennec, nikdy nespočine v zařízeních s iOS od Applu. V příspěvku na mobilním blogu Mozilly, vyvojáři, který stojí za vývojem ambiciózního projektu prohlásili: „žádný prohlížeč Firefox pro iPhone“, přičemž důvodem jsou především „technická a logistická omezení, díky nimž je obtížné, ne-li nemožné, vyvinout plnohodnotný browser pro iPhone“.

Mobilní Firefox (Fennec) pro iPhone definitivně nebude
i Zdroj: PCTuning.cz

ti z vás, kteří doufali ve Firefox na iPhone, mohou vytáhnout kapesník…

Silová politika Apple opět slaví úspěch – na drastická omezení týkající se hlavně aplikací třetích stran, by přistoupil skutečně málokdo. Nejkvalitnějším mobilním prohlížečem pro iPhone stále zůstává protěžované Safari – obdobně kvalitní jsou i její klony (např. Mercury Web Browser a další) využívající stejné vykreslovací jádro. Opera Mini je kapitolou sama o sobě, a na iPhonu pouze odleskem desktopové, potažmo kvalitnější Mobile varianty.

Mozilla se bude více soustředit na Firefox Home, což je program, který nabízí přístup k historii, záložkám a otevřeným panelům na mobilních prohlížečích nebo integruje sociální sítě a další iOS apliakce. Jde o synchronizační nástroj, díky němuž uživatel může pokračovat v práci tam, kde skončil na svém stolním počítači.

Zdroj: bit-tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama