mozilla-vam-ve-firefoxu-bude-navrhovat-stranky-podle-toho-co-na-webu-hledate
Novinka Mozilla vám ve Firefoxu bude navrhovat stránky podle toho, co na webu hledáte

Mozilla vám ve Firefoxu bude navrhovat stránky podle toho, co na webu hledáte

Martina Lipertová

Martina Lipertová

8. 8. 2018 10:00 2

Také se vám stýská po časech, kdy jste začali surfovat po webu a World Wide Web bylo nezmapované území, na kterém jste mohli zcela svobodně objevovat nová témata a nápady online? Mozille se prý také stýská a tak pracuje na novém nástroji, který by vám v tom měl pomoci.

Reklama

Nástroj nese název Advance a je navržený tak, aby vás informoval, vzdělával, bavil a nasměroval vždy na co nejzajímavější místa, která vám bude navrhovat podle toho, co vy sami na internetu hledáte. Tak například, pokud je vaší oblíbenou činností hledání denního menu v restauracích, je docela možné, že v návrhu dostanete internetové stránky s články o TOP 100 restauracích, nebo o 30 nejlepších thajských jídlech.

Mozilla vám ve Firefoxu bude navrhovat stránky podle toho, co na webu hledáte
i Zdroj: PCTuning.cz

Mozilla uvedla, že tímto nástrojem tak trochu reaguje na problémy současných vyhledávačů (Googlu, Seznamu, ale i dalších), které už nejsou koncipovány primárně k vyhledávání těch nejlepších informací, ale k prodeji zboží a vůbec k vydělávání peněz. Mozilla by v tomto chtěla být nestranná a skutečně cílit pouze na komfortní zážitek uživatele.

Návrh nového obsahu je ovšem docela delikátní záležitost. Snaží se o to spousta služeb, od Google Play Storu až po například Spotify, výsledky ale nejsou vždy uspokojivé. Navrhnout věci, o které jste již dříve projevili zájem (například nové album od vašeho oblíbeného autora), je totiž poměrně jednoduché. Jenže navrhnout něco, co by mělo rozšířit vaše obzory, bez toho aniž by vás to obtěžovalo, nebo aniž byste se cítili trošku zmateně, může být problém. Osobně neznám žádnou službu, která by to zvládala lépe než dostatečně. Ale kdo ví, třeba nás Mozilla příjemně překvapí.

Nový nástroj pro Firefox byl zatím představen pouze jako experiment testovaný v rámci programu Mozilla Test Pilot. Kdy by se mohl objevit v ostrém provozu zatím nevíme.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama