ms-vyhral-spor-o-388-mil-dolaru
Novinka MS vyhrál spor o 388 mil. dolarů

MS vyhrál spor o 388 mil. dolarů

Martin Stančík

Martin Stančík

30. 9. 2009 00:00

Podle amerického odvolacího soudu Microsoft neporušil patenty společnosti Uniloc a nemusí jí tudíž platit 388 milionů dolarů.  

Reklama

Díky soudci Williamu Smithovi tak Microsoft nemusí platit pokutu, která by byla jednou z nejvyšších v historii v rámci občanskoprávních sporů. "Jsme potěšeni tím, že soud zrušil verdikt poroty a rozhodl ve prospěch naší společnosti," řekl mluvčí Microsoftu Kevin Kutz. Uniloc celou věc zatím nekomentoval. Uniloc podal na Microsoft žalobu v roce 2003 s tím, že softwarový gigant porušil jeho patent užíváním softwaru, který měl zabraňovat užívání ilegálních kopií Windows XP a Office.

MS vyhrál spor o 388 mil. dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz


Po šesti letech soudních sporů soud ve státě Rhode Island letos v dubnu rozhodl ve prospěch Unilocu a Microsoftu udělil tuto - podle některých pozorovatelů až nahoráznou - pokutu. Softwarový gigant se samozřejmě ihned odvolal. Microsoft v posledních letech vůbec čelí mnoha žalobám a pokutám - tu asi nejvyšší společnosti udělila Evropská komise kvůli znevýhodňování konkurence u operačního systému Windows. Microsoft se v tomto případu již několikrát odvolal a celý spor stále probíhá.
 

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama