msi-k9a2-platinum-s-cipsetem-amd-790x
Novinka MSI K9A2 Platinum s čipsetem AMD 790X

MSI K9A2 Platinum s čipsetem AMD 790X

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

4. 9. 2007 00:00

Internet se hemží fotkami desek s čipsetem Intel X38, konkureční AMD 790X CrossFire se ale nenechává zahanbit...

Reklama

Na desce jménem MSI K9A2 Platinum (návaznost na K9A s čipsetem AMD 580X je zřejmá) nás na první pohled zaujme rozverně pojaté chlazení (MSI tomu říká Circu-Pipe). Praví znalci ale nejvíce ocení umístění čtyř PCI Express x16 slotů. Inženýři MSI si dali záležet, aby v případě zapojení čtyř grafických karet byla mezi nimi vždy alespoň jedna pozice volná, oproti Gigabyte, jehož GA-MA790-DQ6 má všechny čtyři sloty těsně nad sebou.

Deska na fotografii evidentně používá jižní můstek SB600 a soudím tak podle jiného barevného odstínu dvou ze šesti Serial ATA portů. Proč to vůbec zmiňuji? Některé zprávy tvrdí, že AMD pozdrží vydání desek s čipsetem AMD 790X až do termínu vydání prvních desktopových Phenomů. V té době už bude AMD mít hotový jižní můstek SB700 a výrobci by se tedy vůbec nemuseli obtěžovat s první verzí desek se southbridgem SB600.

Pro čtenáře, kteří rozumí francouzsky, přikládám odkaz na preview již zmíněné desky Gigabyte GA-MA790-DQ6 na serveru PC INpact. Testy výkonu tentokrát bohužel nebudou, ale alespoň si můžete prohlédnout obrázky z BIOSu.

A přidám ještě jednu zprávičku: ASUS vydal seznam svých základních desek, které budou po update BIOSu kompatibilní s chystanými procesory AMD Phenom. Tady je:

Zdroj: PC INpact 1 | 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama