msi-odhalilo-dvojici-novych-mini-pocitacu-cubi-2-pro-spotrebitele-i-firmy
Novinka MSI odhalilo dvojici nových mini počítačů Cubi 2 pro spotřebitele i firmy

MSI odhalilo dvojici nových mini počítačů Cubi 2 pro spotřebitele i firmy

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

23. 2. 2016 17:00

Pokud sháníte do domácnosti nebo kanceláře kompaktní počítač osazený výkonným hardwarem včetně procesorů Intel Core z rodiny Skylake, můžete nyní sáhnout po jednom z dvojice nových modelů Cubi od MSI.

Reklama

Nová generace počítačů Cubi s sebou přináší oproti svému předchůdci několik inovací. Především je osazená novým formátem základních desek STX, která je ještě o 29 % menší než mini-ITX. Druhou zásadní novinkou je využití procesorů Intel Skylake, jenž slibují vyšší výkon při nižší spotřebě. Ale podívejme se na samotné modely a rozdíly mezi nimi.

 

MSI odhalilo dvojici nových mini počítačů Cubi 2 pro spotřebitele i firmy
i Zdroj: PCTuning.cz

První a o něco skromněji vybavená verze nese označení Cubi 2 Plus. Tento model využívá základní desku na čipsetu Intel H110. Na desce najdeme dva sloty pro paměti DDR4 s taktem až 2133 Mhz a kapacitou až 32 GB. Pro disky je připraven slot M.2 s podporou SSD do kapacity 256 GB a 2,5" pozice pro HDD či SSD s kapacitou až 1 TB. Počítač bude k dostání s procesory Intel Core i3-6100T, Core i5-6500T a Core i7-6700T.

 

MSI odhalilo dvojici nových mini počítačů Cubi 2 pro spotřebitele i firmy
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi jeho další výbavu patří možnost připojení pomocí Wi-Fi. Zde bude opět na výběr z varianty s Wi-Fi kartou s podporou 802.11ac a BT 4.0 anebo pouze s podporou Wi-Fi 802.11b/g/n. Fyzická konektivita zahrnuje jeden port USB 2.0 s funkcí rychlého dobíjení na vrchu mini-PC, trojici portů USB 2.0, jeden port USB 3.1 typu C, čtečku paměťových karet a audio jack na čelním panelu. Zadní panel pak patří síťovému portu RJ45, grafickým výstupům HDMI a DisplayPort a dvojici portů USB 3.1. O napájení celého PC se stará 90W adaptér.

 

MSI odhalilo dvojici nových mini počítačů Cubi 2 pro spotřebitele i firmy
i Zdroj: PCTuning.cz

O něco lépe vybavenou alternativou k modelu Plus je model Plus vPro. Jak už název napovídá, tato varianta nabídne podporu technologie Intel vPro, z jejichž funkcí a bezpečnostních prvků budou nejspíše těžit hlavně firmy a podnikatelé. Základem tohoto modelu je jiná základní deska s čipsetem Intel Q170. Na výběr je opět ze zmíněné trojice procesorů a stejné jsou také pozice pro disky a paměti. Ani konektivita se příliš neliší, i když nějakých změn se dočkáme. Například na čelním panelu dostaneme místo jednoho portu USB 2.0 rozhraní USB 3.1 a na zadním potom o port HDMI navíc společně se starším konektorem COM, k němuž můžeme připojit třeba čtečky čárových kódů, čtečky kreditních karet, či tiskárny účtenek.

Oba modely jsou překvapivě vybaveny operačním systémem Windows 10 Home v 64bitové verzi i přesto, že provedení vPro cílí hlavně na firmy. Oba modely by měly být k dostání od března letošního roku.

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama