na-kickstarteru-se-za-6-let-vybraly-2-miliardy-dolaru
Novinka Na Kickstarteru se za 6 let vybraly 2 miliardy dolarů

Na Kickstarteru se za 6 let vybraly 2 miliardy dolarů

Lucie Jiříková

Lucie Jiříková

7. 11. 2015 10:00

Kickstarter uveřejnil několik zajímavých čísel o veřejném skupinovém financování nových projektů. Podle nich se crowdfunding – alespoň co se týče jeho stránek – stává stále populárnějším. 

Reklama

Od dob svého vzniku v roce 2009 se na Kickstarteru vybralo přes 2 miliardy dolarů (48 miliard korun). Milník jedné miliardy dolarů Kickstarter přitom dosáhl za 4 roky a 10 měsíců. K další vybrané miliardě dolarů pak tato nejpopulárnější crowdfundingová platforma potřebovala už jenom rok a sedm měsíců.

Na Kickstarteru se za 6 let vybraly 2 miliardy dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

V současné době se na projekty na Kickstarteru v průměru vybere asi 1182 dolarů za minutu (cca 28 400 korun). Před pokořením hranice jedné miliardy vybraných dolarů to bylo pouze něco okolo 391 dolarů (cca 9400 korun).

Do financování projektů skrze Kickstarter se zapojilo přes 9,5 milionů přispěvatelů (tzv. backerů). Není přitom žádným překvapením, že někteří z nich pomohli zafinancovat dva a více projektů.

Celkově se na Kickstarteru již ukázalo přes 260 tisíc různých projektů. Požadovanou částku vybralo přibližně 93,5 tisíc z nich. Nejvíce peněz si pro sebe uzmuly videohry, na ně z Kickstarteru putovalo 412,4 milionů dolarů (cca 9,9 miliard korun). 

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama