na-velikosti-pry-zalezi-pny-uvede-male-usb-flash-disky-se-snurkou
Novinka Na velikosti prý záleží. PNY uvede malé USB flash disky se šňůrkou

Na velikosti prý záleží. PNY uvede malé USB flash disky se šňůrkou

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4

Po Kingstonu představil vlastní řadu miniaturních USB flash disků s kapacitou až 32 GB další známý výrobce. Malé disky jsou údajně odolné i proti vodě, prachu a fyzickému nárazu.

Reklama

Další titěrné USB flash disky si připravila společnost PNY Technologies. V příštích dnech začne nabízet novinku s označením HP v240b/v240g; s jedním z největších výrobců počítačů totiž úzce spolupracuje od roku 2008.

Nepřehlédněte:

Kingston prodává malý USB flash disk DataTraveler Micro

Pouzdro miniaturního disku je pogumované a má modrou barvu. Na vrchní odnímatelné části, která chrání USB konektor, můžete vidět logo výrobce a také označení velikosti. Deklarována je výrobcem odolnost proti prachu, vodě i nárazům.

Klíčenka měří 31 × 16 × 7 mm, váží okolo 4 gramů. V prodeji bude v kapacitách 2 GB, 4 GB, 8 GB, 16 GB a 32 GB. Její připojení s popčítačem je realizováno pomocí rozhraní USB 2.0, tedy nečekejte nijak zvlášť vysoké přenosové rychlosti.

Ve zprávě na serveru techPowerUp! se uvádí, že sekvenční rychlost čtení a zápisu je 14/18 MB/s (vyšší rychlost platí pro varianty s 16 GB a 32 GB), respektive 4/8 MB/s. Při kopírování souborů o velikosti několika gigabajtů si tak stihnete udělat i kávu. Abychom ale výrobci zase nekřivdili, v tomhle případě jde spíše o rozměry než rychlost.

Na velikosti prý záleží. PNY uvede malé USB flash disky se šňůrkou
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama