nadupany-notebook-od-asusu
Novinka Nadupaný notebook od Asusu

Nadupaný notebook od Asusu

Jan Šorfa

Jan Šorfa

5. 3. 2009 00:00 1

Minulé léto byl na Computexu představen Asus G71V, první notebook s Intel Quad-Core procesorem a Nvidia 9700M grafickou kartou, nyní je tu jeho „okuchaný“ nástupce G71V SKU.

Reklama

Asus G71V SKU je oproti jeho předchůdci G71V trochu ochuzen, ale tak trochu to bylo v plánu, aby se podařilo nabídnout výkonný herní notebook s nejlepším poměrem cena výkon. G71V SKU je osazen 2 GHz procesorem Intel Core 2 Quad Q9000 (předchozí model Core 2 Quad 2.5 GHz), je ochuzen o Blu-ray mechaniku a je vybaven displejem s nižším rozlišením (1440x900 oproti 1920x1200). Oba modely jsou 17", takže pro někoho může být nižší rozlišení displeje krokem zpět. Dále bude G71V SKU vybaven dvěma dostatečně velkými 500 GB pevnými disky, HDMI a eSATA konektory a samozřejmě nejvýkonnějším modelem grafické karty řady 9700M s 512MB paměti.

Nadupaný notebook od Asusu
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Asusu trh notebooků dlouho potřeboval nějaký herní stroj se stylovým designem vybavený výkonným čtyrjádrovým procesorem a grafickou kartou, aby byl zároveň vhodný i na nějakou tu práci a byl schopný odolat nejednomu rozlitému kafi. Zároveň bude nový model částečně lehčí než jeho předchůdce díky právě zmíněným "dietním" změnám. Za ušetřené peníze oproti staršímu modelu si tak může zájemce pořídit třeba druhý, menší notebook (netbook) jenom na práci, nebo rovnou celý desktop.

Nadupaný notebook od Asusu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nadupaný notebook od Asusu
i Zdroj: PCTuning.cz

Někdo by mohl říci, že nový model oproti starému nepřináší nic nového a je ještě méně výkonný. Nebyla by to tak úplně pravda, protože nový model přichází s novou a mnohem menší cenou 1599 (cca 45000 Kč) euro, oproti ceně 2300 (cca 65000 Kč) euro za starší model.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama