Nadvládu Dynama v Esport hokejové lize ukončili senzačně kladenští Rytíři
i Zdroj: Esporthokej.cz (se svolením)
Novinka Nadvládu Dynama v Esport hokejové lize ukončili senzačně kladenští Rytíři

Nadvládu Dynama v Esport hokejové lize ukončili senzačně kladenští Rytíři

Redakce PCT

Redakce PCT

2. 3. 2024 12:00

Rytíři Kladno dokázali porazit pardubické Dynamo a ukončit jeho tři roky trvající vítěznou šňůru. Kamil „Hajsmi“ Hajšman, Jakub „Shebby“ Šebesta a Lukáš „Chuliganis“ Kříž jsou tak novými mistry EHL. Rytíři Kladno předají svým gamerům mistrovskou trofej na domácím stadionu za přítomnosti diváků.

Reklama

Zápletka, kterou přináší opravdu jen sport, a v tomto případě esport. Přestože šli Pardubičtí do finále jako favorité, a zároveň se třemi tituly v řadě za sebou, do cesty se jim postavili stateční Rytíři. Série hraná na tři vítězné utkání došla až do rozhodujícího pátého zápasu, a dokonce až do prodloužení, ve kterém zápas plný zvratů pro Kladno rozhodl Shebby. Pro svůj tým tak získal finanční odměnu ve výši 80 000 korun. Stříbro berou Pardubice, v souboji o třetí místo přehráli třinečtí Oceláři Vítkovice v poměru 3:1 na utkání.

Finálový den bylo možné sledovat na twitch kanále Esport hokejové ligy. Ve finálové sérii sehrál hlavní roli kladenský Jakub „Shebby“ Šebesta, který ovládl všechny tři zápasy. V posledním však přišel moment, kdy musel prokázat silnou vůli: „Když jsem ve finále vedl 4:1 a Pardubice to obrátily na 4:5, myslel jsem si, že je konec. Ale naštěstí jsem vyrovnal a trošku ošklivým gólem rozhodl v prodloužení. I takový ošklivý gól může být někdy nejdůležitější,“ soukal ze sebe šťastný střelec mistrovské branky.

Poražený finalista mezi své gamery dělí finanční prémii 40 000 korun, třetí tým soutěže 20 000 korun a pro čtvrtý tým je připravena prémie 10 000 korun. Prize pool do Esport hokejové ligy věnovala spolupořádající agentura BPA sport marketing. „V páté sezoně jsme provedli několik změn pravidel, ale také celkově v organizaci soutěže. Nakonec jsme moc rádi, že se všechny osvědčily a celá liga měla opět vynikající kvalitu, za což musíme poděkovat v prvé řadě všem gamerům. Finálový den nám ukázal, že i esport může přinést neskutečné příběhy. Tímto bych chtěl pogratulovat kladenským Rytířům, kteří se díky výhře zařadili po bok Mladé Boleslavi a Pardubic. Žádný jiný tým zatím Esport hokejovou ligu nevyhrál,“ říká Petr Nitsche z pořádající agentury BPA sport marketing.

Konečné pořadí týmů a jejich gameři

1. Rytíři Kladno – hajsmi, Shebby, Chuliganis
2. HC Dynamo Pardubice – Dzouvi, hcpce1996, CallmePablo
3. HC Oceláři Třinec – Pepcastachurcik, DannyZedlo, Jackey
4. HC VÍTKOVICE RIDERA – Chupibear93, Aigeu, RK16

Individuální trofeje

Nejlepší střelec 1 vs 1 v play-off: Adam “Dzouvi” Menšík (HC Dynamo Pardubice)
Nejlepší střelec 1 vs 1 v základní části: Jakub „Shebby“ Šebesta (Rytíři Kladno)
Tipsport hvězda zápasů* v play-off: Kamil “hajsmi” Hajšman (Rytíři Kladno)
Tipsport hvězda zápasů* v základní části: Jakub „Shebby“ Šebesta (Rytíři Kladno)

*Ocenění Tipsport hvězda zápasů bylo vyhlašováno na základě hlasování samotných gamerů.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama