nakupy-google-vylepsena-sluzba-srovnava-ceny-zbozi-uz-i-v-cesku
Novinka Nákupy Google: vylepšená služba srovnává ceny zboží už i v Česku

Nákupy Google: vylepšená služba srovnává ceny zboží už i v Česku

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

28. 11. 2011 09:00 1

Služba pomůže uživatelům s vyhledáním nejnižší ceny produktů v nejrůznějších obchodech. Mají ale Nákupy Google oproti zavedeným službám jako je  Zboží.cz a Heureka.cz co nabídnout?

Reklama

Nejrůznějších nákupních poradců je na českém trhu spousta a nalezneme zde hned několik povedených služeb. Jedná se o neocenitelné pomocníky při výběru produktů za nejlepší ceny. To nepochybně ocení namalý počet z nás, navíc v době, kdy nás čeká nakupování dárků ve velkém. Pomocí srovnávačů cen můžeme při větším nákupu ušetřit tisíce a to bez větší námahy. Jednoduše napíšeme název produktu a během okamžiku vidíme podrobný přehled s cenami a většinou i hodnocením samotných obchodů.

Nákupy Google: vylepšená služba srovnává ceny zboží už i v Česku
i Zdroj: PCTuning.cz

Mezi největší služby tohoto charakteru na našem trhu patří oblíbená dvojice Heureka.cz a Zboží.cz, za kterým stojí český vyhledávač Seznam.cz. Právě konkurent Seznamu a světová jednička v internetovém hledání se rozhodla pro český trh spustit vylepšenou verzi svého vyhledávače zboží. Ta nabídne jednoduché srovnání cen, informace o zboží, základní hledání podle filtrů a přehledný design. Oproti pravděpodobně nejpropracovanější Heureka.cz toho zatím neumí mnoho, ale díky faktu, že za Nákupy stojí sám Google, má o uživatele postaráno.

Nákupy Google: vylepšená služba srovnává ceny zboží už i v Česku
i Zdroj: PCTuning.cz

Internetový gigant již dříve nabízel jednoduchý srovnávač zboží, ale tento současný se od něj výrazně liší především tím, že spolupracuje s českými obchody Kasa, Alza, Mall, CZC, Electro World apod. Ty Googlu v rámci spolupráce poskytují přístup ke svojí databázi produktů a tím máme rychleji dostupné aktuálníc ceny. Nákupy Google jsou zatím ve verzi Beta a jak je u Google zvykem, spousta funkcí bude přidávána postupně a současné podoba jistě není finální. Jak se nová služba líbí vám?

Zdroj: Google

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama