Napájecí konektor RTX 4090 nepřestává trápit své uživatele
i Zdroj: Copiot AI
Novinka Napájecí konektor RTX 4090 nepřestává trápit své uživatele

Napájecí konektor RTX 4090 nepřestává trápit své uživatele

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

17. 4. 2024 20:20 75

Od uvedení je napájení RTX 4090 zdrojem obveselení konkurence a plíživou hrozbou pro majitele nabušených karet. A jak se zdá, nakonec se každá 4090 uškvaří.

Reklama

To je samozřejmě trochu nadsazené, ale opravárenská firma NorthridgeFix zveřejnila na svém YT kanále video k věci. Je zmíněno, že dostávají každý den k opravě karty RTX 4090 s roztaveným konektorem či redukce třetích stran a za poslední měsíc jich bylo kolem dvou set. Po prvních případech roztavení Nvidia nejdříve obvinila uživatele z nesprávného zapojení, což se ukázalo býti částečně pravdou. Jiní si opatřili například adaptéry CableMod, druzí zase zkoušeli kabely neohýbat. Jenže i ty adaptéry CableMod byly firmou svolány na revizi, neboť i tak se mohly při užívání uvolnit a roztavit. Mnozí však poukazovali spíše na chybu v samotném návrhu napájecího konektoru.

NorthridgeFix ohledně CableMod míní, že je to dobrý produkt, jenže postavený na špatných základech. A to je také pravda. Řada z konektorů v krabici je dílem redukce, ale problémy přetrvávají i bez ní. 

GeForce nicméně loni začaly využívat novou upravenou revizi konektoru 12V–2x6 se zkrácenými signálními piny. Jednotliví výrobci přišli i s několika dalšími řešeními. Například MSI má napájecí konektor dvoubarevný (žlutá a černá) a při správném zapojení není žlutá vidět. Seasonic doporučoval ohýbat kabely pomocí fénu (!). A Asus raději udělal RTX 4090 úplně bez kabelů a krmí se skrz napájecí slot na desce. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama