Nechcete přijít o svá data? Zálohujte se Synology
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Nechcete přijít o svá data? Zálohujte se Synology

Nechcete přijít o svá data? Zálohujte se Synology

Komerční sdělení
12. 12. 2023 14:15 1

Správné zálohování v menších podnicích a firmách výrazně zefektivní nastavené procesy, umožní snadnější růst a zejména přidá na bezpečnosti. S řešením od Synology budete mít všechna data pod palcem a navíc i ušetříte díky zdarma dostupným licencím.

Reklama

Zálohováním do NAS zařízení to teprve začíná, což si řada menších firem často neuvědomuje. Synchronizace s cloudem, podpora úložišť typu Dropbox, verzování dat, snapshoty, plynulá synchronizace a podpora pro virtualizační software. Na to vše je potřeba myslet, pokud chcete plánovat do budoucna. Zároveň jde o body, na které v Synology mysleli a plně je integrovali do svého ekosystému.

Nejprve se můžeme podívat na centralizované zálohování počítačů a serverů se systémem Windows a macOS. Služba Active Backup for Business představuje centrální místo pro správu záloh celého nasazení IT. Služba umožňuje efektivní deduplikací a zálohuje jen přírůstková data. Tím šetří vytížení sítě a celého zálohovacího řešení. Skrze centralizovanou správu lze snadno kontrolovat jednotlivé zálohovací úlohy a upozornění na jednom místě. Nechybí ani podpora pro VMware, Hyper-V nebo Synology VMM.

Nechcete přijít o svá data? Zálohujte se Synology
i Zdroj: PCTuning.cz

Na tato řešení navazuje podpora pro průběžné zálohování účtů ve službách Microsoft 365Google Workspace. Jednoduše můžete obnovit celé poštovní schránky, jednotlivé emaily, spravovat kalendáře, kontakty nebo přílohy. Aplikace Active Backup for Microsoft 365 a Google Workspace se jednoduše integrují do stávajících firemních účtů a propojí se se Synology řešením.

Nechcete přijít o svá data? Zálohujte se Synology
i Zdroj: PCTuning.cz

Synology podporuje i úložiště Backblaze B2, Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive a další. Jejich implementace umožňuje například průběžnou jednosměrnou i obousměrnou synchronizaci mezi NAS zařízením a cloudem.

Aplikace Hyper Backup vám pomůže se správou verzování. Uchovat lze až 65 535 verzí dat, což oceníte při postupném rozrůstání firmy nebo vašeho podnikání. Na tuto funkci elegantně navazuje služba Synology C2 Backup umožňující zálohovat data nebo sdílet soubory z bezpečného Cloudu přímo pod Synology. C2 nabízí i správu hesel, správu identity nebo škálovatelné úložiště, a poskytuje tak velmi univerzální řešení, které si poskládáte na míru vašim požadavkům.

Nechcete přijít o svá data? Zálohujte se Synology
i Zdroj: PCTuning.cz

Hyper Backup lze využít i při zálohování do jiného NAS zařízení a je skvělá při implementaci strategie 3-2-1. Ta znamená, že je optimální uchovávat 3 kopie dat na 2 různých typech médií a minimálně 1 kopie by se měla nacházet vzdáleném místě.

Práci se soubory zjednodušují aplikace Drive ShareSync a balík Synology Office. Jednotlivé dokumenty včetně tabulek, textových souborů a prezentací můžete upravovat současně a přistupovat k historii verzí podle potřeby. Spolu s plug-inem Synology Chat jde v rámci rychlé komunikace navrhnout změny bez nutnosti opouštět stránku. Díky řešení od Synology se nemusíte spoléhat na externí řešení a vše máte vždy k dispozici fyzicky u sebe v rámci jednoho efektivního ekosystému bez dalších doplatků.

Nechcete přijít o svá data? Zálohujte se Synology
i Zdroj: PCTuning.cz

Skvělým doplňkem jsou pak funkce jako USB Copy. Po připojení externího média může NAS okamžitě zkopírovat obsah. Žádné manuální přetahování souborů. Postup si lze upravit a USB Copy dokáže externí zařízení například po zkopírování obsahu vymazat. Funkce se skvěle hodí třeba pro práci s externími disky a paměťovými kartami, které chcete mít vždy co nejrychleji připravené do akce.

Aplikace Synology Photos umožňuje automatické zálohování fotografií a videonahrávek z telefonů. Ekosystém se tedy neomezuje pouze na desktop a servery. Do svého pracovního postupu snadno zakomponujete i chytré telefony, a plně tak využijete potenciál řešení od Synology.

Nechcete přijít o svá data? Zálohujte se Synology
i Zdroj: PCTuning.cz

Na závěr zde máme škálovatelnost. Začít můžete v malém a s růstem rozšiřovat také své řešení od Synology. Od jednoho disku až po 180, od pár TB až po 1,5 PB. K dispozici máte kromě uceleného softwarového řešení i řadu možností v oblasti hardwaru. Volit můžete až 25Gb síťové karty, pevné disky pro velké firmy i domácnosti, s SSD mezipamětí nebo rovnou celé pole poskládané výhradně z SSD.

Synology vám ušetří řadu financí díky bezplatným licencím a integracím, které dost možná už v omezené míře využíváte. Zároveň šetří čas, jelikož budete mít data plně zabezpečená s centralizovanou správou. Navíc získáte dlouhodobou technickou podporu od jednoho zavedeného výrobce. To vše s možností volného růstu v oblasti vaší firmy i samotné ochrany dat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama