nejlepsi-cesti-hraci-mobilnich-her-zahajuji-sezonu-startuji-kvalifikace-na-mistrovstvi-cr
Novinka Nejlepší čeští hráči mobilních her zahajují sezónu. Startují kvalifikace na Mistrovství ČR

Nejlepší čeští hráči mobilních her zahajují sezónu. Startují kvalifikace na Mistrovství ČR

Mirek Kočí

Mirek Kočí

2. 3. 2020 16:45 1

Mobilní hry se těší stále větší oblibě nejen u běžných uživatelů, ale zájem o ně roste i na poli kompetitivního hraní. V České republice je vrcholem sezóny podzimní mistrovství, na nějž právě startují kvalifikace. Letos se uskuteční jubilejní pátý ročník, jehož strategickým partnerem se stejně jako v loňském roce stává Samsung. Pro aktuální ročník Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách jsou vybrány dva tituly – karetní strategie Hearthstone a nově také taktická střílečka Brawl Stars. Kvalifikace na nejprestižnější turnaj české sezony začínají už v březnu.

Reklama

Esport je fenomén, který se z počítačů a konzolí postupně rozšířil také na chytré telefony. A právě nyní začíná sezóna těm nejlepším hráčům. Již 5. března odstartuje první soutěžní turnaj ve hře Hearthstone a na konci března se otevřou kvalifikační kola u hry Brawl Stars. Strategickým partnerem celé akce se po roce opět stal výrobce Samsung.

Prvním vybraným titulem Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách 2020 se stala karetní hra Hearthstone. Ta dlouhodobě patří mezi základní pilíře turnaje. Navíc v ní Češi patří mezi světovou špičku a v minulosti si připsali hned několik úspěchů. Tím nejvýraznějším je zlato pro Českou republiku z turnaje 2017 Hearthstone Global Games, který je obdobou mistrovství světa. Hraje se kolovým systémem jeden na jednoho. Každý hráč si vytvoří z více než dvou tisíc karet svůj unikátní balíček, který zpravidla obsahuje třicet karet. Vítězem se stává ten, který zvolí lepší strategii a dostane životy soupeře na nulu. V loňském roce se v této činnosti nejlépe dařilo Oldřichu Mahdalovi známému pod přezdívkou Faeli z týmu Entropiq.

Nejlepší čeští hráči mobilních her zahajují sezónu. Startují kvalifikace na Mistrovství ČR
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung Mistrovství České republiky v mobilních hrách se stane prvním velkým turnajem na domácí scéně, kde se budou moci představit hráči taktické střílečky Brawl Stars. V ní se soutěžící ujímá role vybrané postavy s unikátními schopnostmi, s níž musí v týmu splnit předem zadaný úkol. Hra se těší stále rostoucí popularitě, po celém světě si ji stáhlo více než 100 milionů uživatelů a úspěch zaznamenávají i čeští streameři.

„Zařazením nového titulu Brawl Stars bychom rádi oslovili nové zájemce o soutěžení v mobilních hrách. Zároveň stavíme na pevných základech, které reprezentuje stále nejoblíbenější karetní hra esportu. Před hráči teď začíná dlouhá cesta na jejímž konci zvedne pohár nad hlavu pouze jeden, stejně jako v tradičním sportu,“ uvedl Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone, která turnaj pořádá.

Kvalifikace do obou částí turnaje je otevřená všem zájemcům. Stačí se zaregistrovat na stránkách www.playzone.cz, kde turnaje probíhají.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama