nejvetsi-panoramaticka-fotografie-interieru-na-svete-ma-40-gigapixelu-a-ukazuje-historickou-knihovnu-v-praze-na-strahove
Novinka Největší panoramatická fotografie interiéru na světě má 40 gigapixelů a ukazuje historickou knihovnu v Praze na Strahově

Největší panoramatická fotografie interiéru na světě má 40 gigapixelů a ukazuje historickou knihovnu v Praze na Strahově

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 3. 2011 16:00 10

Autorem snímku je fotograf Jeffrey Martin, který jej vytvořil pomocí zrcadlovky s objektivem s ohniskovou vzdáleností 200 mm.

Reklama

Není tomu ani půl roku, co Jeffrey Martin – fotograf serverui 360 Cities, vytvořil panoramatickou fotografií Londýna, která nabízí 360stupňový rozhled a disponuje vskutku obrovským rozlišením 80 gigapixelů.

Pokud vás už omrzelo koukat do domácností obyvatelů perly na Temži, na prestižní stránce nyní naleznete také panoramatickou fotografii klášterní knihovny na Strahově, která byla pořízena v rozlišení 40 gigapixelů, takže má celých 40 miliard obrazových bodů (pixelů).

„Tahle je o něco menší, má 40 gigapixelů. I tak se ale jedná o rekord, podařilo se nám vytvořit největší panoramatickou fotografii interiéru na světě,“ řekl Martin. Jednotlivé fotografie byly pořízené fotoaparátem Canon 55D s objektivem s ohniskovou vzdáleností 200 mm. Využit byl i tentokrát robotický stativ Gigapan Pan Bot. Fotografií bylo pořízeno celkem 2947.

Nepřehlédněte:

Canon představil CMOS snímač pro fotoaparáty s rozlišením 120 Mpix

V případě rekordní fotografie z Londýna se s monstrózní „porcí“ obrazových informací popasoval výkonný počítač s dvěma šestijádrovými procesory a 192 GB operační paměti. Sestava byla vybavena i grafickými kartami s celkovou pamětí 4 GB.

V případě rekordu ze Strahova podrobné informace zatím nejsou k dispozici. V případě že se tak stane, do zprávy je zpětně doplníme. Knihovnu si můžete prohlédnout v odkazu zde.

Největší panoramatická fotografie interiéru na světě má 40 gigapixelů a ukazuje historickou knihovnu v Praze na Strahově
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama