nejvetsi-sportovni-fotografie-sveta-ukazuje-stadion-ve-wembley-ma-rozliseni-10-gigapixelu
Novinka Největší sportovní fotografie světa ukazuje stadion ve Wembley, má rozlišení 10 gigapixelů

Největší sportovní fotografie světa ukazuje stadion ve Wembley, má rozlišení 10 gigapixelů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

7

24 hodin po skončení utkání finálového zápasu FA Cupu mezi Manchesterem City a Stoke City už snímek visel na webu. Na stadionu se během utkání tísnilo na 90 tisíc diváků.

Reklama

Jeffrey Martin – fotograf a zakladatel úspěšného webu 360 Cities, je opravdu frajer. Po panoramatické fotografii Londýna, která nabízí 360° rozhled po městě na Temži či panoramatické fotografii klášterní knihovny na Strahově, vysekl o víkendu poklonu slavnému stadiónu ve Wembley.

Snímek v rozlišení 10 gigapixelů vznikl během finálového zápasu Anglického poháru, ve kterém porazil Manchester City soupeře ze Stoke 1:0 a získal FA Cup popáté v historii. Jeffrey upozornil, že se jedná o největší panoramatickou fotografii sportovní události vůbec.

Na celé dílo mu stačila zhruba hodina a půl, tedy čas, po který se zápas odehrával. Kompletaci 1000 snímků měl na starosti stroj Fujitsu Celsius R670 s 192 GB operační paměti a čtyřmi šestijádrovými procesory. Protože nebyl fotografován statický objekt, můžete v některých místech narazit na drobné nedokonalosti, ale předpokládám, že to panu Martinovi odpustíte.

A nejen proto, že už dvanáct let žije v Praze, ale kvůli tomu, že zkrátka fotografovat umí. Prohlídku po stadionu můžete obsolvovat po kliknutí na tento odkaz.

Nepřehlédněte:

Největší sportovní fotografie světa ukazuje stadion ve Wembley, má rozlišení 10 gigapixelů
i Zdroj: PCTuning.cz

pro zvětšení klikněte

Zdroj: 1 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama