nereferencni-gtx-670-od-asus-v-testu
Novinka Nereferenční GTX 670 od ASUS v testu

Nereferenční GTX 670 od ASUS v testu

Z. Obermaier

Z. Obermaier

14. 5. 2012 10:26 12

Už brzy vám ukážeme v testu první nereferenční GeForce GTX 670, zde malá ochutnávka

Reklama
Nereferenční GTX 670 od ASUS v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Minulý týden byla uvedena GeForce GTX 670. Výkon je na úrovni Radeonu HD 7970 a jen kousek pod GeForce GTX 680. To vše za lepší cenu, ovšem stále dosti vysokou. Doba levných grafik ale definitivně skončila, bohužel. I přes relativně vysokou prodejní cenu, je o karty v českých obchodech ohromný zájem. Za pár dní se v podstatě všechny skladové zásoby vyprodaly. My vám už brzy ukážeme test nereferenční verze jež opravdu stojí za to. Model od ASUS nabízí nejen tichý chladič, lepší napájení ale také extrémně vysoké přetaktování z výroby. Ovšem také za patřičně "mastnou cenu" 10 300 Kč s DPH.

Jde o nejvýkonnější GeForce GTX 670 na trhu, se specifikacemi 1059 MHz základní takt a 1137 MHz pro průměrný garantovaný GPU Boost, se této kartě nemůže žádná jiná rovnat. My jsme důkladně prověřili GPU Boost a jeho takty, také kompletní portfolio her a samozřejmě taktování. Výkon je doslova gigantický, výrazně nad GeForce GTX 680! O tom ale až v recenzi. A co taktování?

Nereferenční GTX 670 od ASUS v testu
i Zdroj: PCTuning.cz

Karta si bez potíží dala říci na 1280 MHz pro jádro a 7200 MHz pro paměti. Aplikace sice ukazuje takt 1200 MHz, je to ale chyba. Programy se dnes neumí vypořádat s nestandardním nastavením GPU Boostu a tak ukazují takt menší právě o jeho hodnotu. Karta běžela ve všech hrách na 1280 MHz jak dokládá frekvence zaznamenaná nalevo. Po tomto taktování byl chladič stále tichý a teploty solidní. O kolik stoupl výkon a další informace o kartě se dozvíte až v recenzi. Dnes to byla jen malá ochutnávka ... je ale nač se těšit.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama