NETGEAR představil třípásmový přístupový bod WAX630
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka NETGEAR představil třípásmový přístupový bod WAX630

NETGEAR představil třípásmový přístupový bod WAX630

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 9. 2021 15:56

Nový přístupový bod s Wi-Fi 6 je napájený přes PoE, umí vytvořit mesh systém a lze ho spravovat přes cloud.

Reklama

Dle výrobce je nový třípásmový přístupový bod WAX630 navržen tak, aby poskytoval maximální Wi-Fi výkon zejména malým a středním firmám. Hodí se především do prostředí s otevřeným prostorem, kde je potřeba zajistit souběžné Wi-Fi připojení velkému počtu uživatelů.

WAX630 přináší Wi-Fi 6 (802.11ax) a je kompatibilní s dalšími přístupovými body NETGEAR, spravovanými službou Insight, včetně modelů s Wi-Fi 5 (WAC510, WAC540) a Wi-Fi 6 (WAX610, WAX610Y, WAX620). Novinka navíc umožňuje vzájemné propojení přístupových bodů pomocí technologie Instant Mesh a ve výbavě má i dva ethernetové porty – jeden gigabitový ethernetový port a jeden 2,5gigabitový ethernetový port Power-over-Ethernet (PoE ++).

NETGEAR WAX620
i Zdroj: PCTuning.cz
NETGEAR WAX620

Přístupový bod umožňuje až 12 streamů (4x4 v každém pásmu), přičemž všechna tři pásma podporují Wi-Fi 6 a každá jednotka je schopna dodávat agregovanou datovou propustnost až 6,0 Gb/s. Třípásmové řešení umožňuje buď jedno vyhrazené pásmo pro bezdrátový backhaul se dvěma fronthaulovými pásmy pro klientská zařízení, nebo 2,5Gb/s kabelový backhaul se třemi fronthaulovými pásmy pro připojení klientských zařízení.

Mezi další přednosti novinky patří služba Insight, která umožňuje správu přes mobilní aplikaci nebo prohlížeč i robustní zabezpečení sítě Wi-Fi podnikové třídy se 128bitovým až 192bitovým šifrováním WPA3, možností nastavení VLAN a až šestnácti různých SSID.

Přístupový bod NETGEAR WAX620 je možné zakoupit za doporučenou cenu 8 390 Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama