Next gen Zaklínač 3 a pohled z první osoby – podívejte se na svět očima Geralta
i Zdroj: yt/predcaliber
Novinka Next gen Zaklínač 3 a pohled z první osoby – podívejte se na svět očima Geralta

Next gen Zaklínač 3 a pohled z první osoby – podívejte se na svět očima Geralta

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

10. 1. 2023 18:05 3

Co si budeme namlouvat, pohled z vlastních očí přináší ten nejlepší zážitek. Dosud jsme však koukali Geraltovi na záda a jeho meče.

Reklama

A nyní si můžeme projít celý svět z pohledu vlastních zaklínačských očí díky tomuto modu. Samozřejmě byl k dispozici už dříve pro běžnou edici, ale byl upraven i pro vyleštěný next gen update. Ačkoli nutno dodat, že update rozhodně nebyl tak úchvatný, jak jsme očekávali. Implementace ray tracingu a hulvátský převod DX11 na DX12 díky wrapperu na výkonu moc nepřidal. Uživatelé často reportovali bugy, chyby, pády, tragický výkon a volali po dalších updatech, téměř by se to dalo přirovnat k vydání Cyberpunk 2077.

CD Projekt samozřejmě dál pracuje na opravách a stejně tak moddeři nezahálejí. Ve videu výše je ukázka toho, jak vypadá svět z pohledu Geralta. Nastaveny maximální detaily, ray tracing a DLSS na stroji i7-12700K, 32GB a RTX 3090. Autor ještě zmiňuje, že snímky kolísají mezi 60 až 100. Dojem trochu kazí extrémní FOV (field of view), který značně protahuje perspektivu po stranách, ale jinak třeba příchod do Velenu kolem stromu oběšenců (2:22) přímo přetéká atmosférou. V případě bitky se pohled přepne do klasického zobrazení, tudíž můžete skákat a máchat mečem jako vždy. Mod je hlavně pro kochání se tím bezútěšným světem, který ale umí vykouzlit fantastické scenerie, jako třeba západ slunce v čase 4:40. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama