nforce-740i-sli-a-crossfirex
Novinka nForce 740i SLI a CrossFireX

nForce 740i SLI a CrossFireX

Michal Kleman

Michal Kleman

7. 3. 2009 00:00 2

Společnost ASRock představila na CeBITu základní desku s čipovou sadou nVidia nForce 740i SLI, která je zvláštní podporou dvou grafických karet v režimu CrossFireX.

Reklama

U desek s čipovou sadou z dílen nVidie není běžné vidět fungující zapojení dvou grafických karet od ATI. Problém samozřejmě není v technologické neproveditelnosti takového řešení, ale ve výrobci čipsetu - nVidia na deskách s čipsety nForce neumožňuje užívání jinéhu multi-GPU zapojení než SLI. Pokud již nějakou takovou "raritu" uvidíte, jde spíše o cracknuté ovladače. Základní deska ASRock N7AD-SLI se však na CeBITu oficiálně předvedla s dvěma Radeony HD4850.

nForce 740i SLI a CrossFireX
i Zdroj: PCTuning.cz
nForce 740i SLI a CrossFireX
i Zdroj: PCTuning.cz


Mainstreamová deska je určena pro procesory Core 2 s taktem FSB až do 1600MHz a pro operační paměť DDR2 jsou připraveny celkem čtyři sloty. Disky obslouží až 6 SATA 3.0Gbps portů a chybět nebude ani ethernet s rychlostí až 1000Mb/s. Dva PCIe x16 sloty jsou primárně určeny pro grafické karty GeForce, ale tvůrce této desky představil svou novinku s konkurenčním řešením. Je otázkou, zda-li jsou ovladače čipsetu upraveny přímo ASRockem, nebo se nVidia umírnila ve své striktní politice.

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama