Nintendo Switch 2 ještě letos, unikají specifikace a datum vydání
i Zdroj: PCTuning (s využitím MidJourney)
Novinka Nintendo Switch 2 ještě letos, unikají specifikace a datum vydání

Nintendo Switch 2 ještě letos, unikají specifikace a datum vydání

David Jiránek

David Jiránek

12. 1. 2024 12:10 47

Nástupce konzole od Nintenda se konečně odhaluje. Switch 2 má přinést větší výkon, lepší výdrž na baterii a další vylepšení. Rozbalovat budeme ještě před zimními svátky.

Reklama

O druhé generaci Nintenda Switch 2 se spekuluje už pár let. Z plánů na druhou generaci ovšem před dobou sešlo a místo toho nám do rukou dorazila celkem povedená OLED verze vylepšující zejména hlavní displej. Konzole ale i tak stárne, tudíž se nástupce dočkáme. Podle posledních informací dorazí ještě letos.

Ohledně specifikací se na internet dostaly informace o procesoru, RAM a interní paměti. Srdcem zařízení se má stát čip od Nvidie, konkrétně model T239. O nasazení tohoto procesoru se spekuluje už od roku 2021. Digital Foundry přirovnává výkon T239 ke grafice RTX 2050. Čip je odvozen od modelu T234 využívaném v automobilovém průmyslu.

Podle serveru extremetech mám T239 osazený ve Switchi 2 nabídnout 1 536 CUDA jader a 128bitovou šířku paměťové sběrnice. Počet jader se oproti T234 sníží na 8 Cortex-A78 jader.

Aktuální únik informací se tedy shoduje s několik měsíců starými zprávami a přidává další podrobnosti. Switch 2 obdrží 8 GB RAM a 64 GB interního úložiště. Zejména vnitřní paměť jistě bude vybízet k dalšímu nákupu SD karet.

Nintendo dále přinese dále nespecifikovanou vyšší výdrž a obrazovku s obnovovací frekvencí 120 Hz. Zda půjde o LCD nebo OLED panel není známo.

Poslední kus informací hovoří o ceně, která vzroste z 300 na 400 dolarů. Na trh by se konzole Nintendo Switch 2 měla dostat už v září letošního roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama