Noctua představuje nový nízkoprofilový chladič NH-L12Sx77
i Zdroj: Noctua
Novinka Noctua představuje nový nízkoprofilový chladič NH-L12Sx77

Noctua představuje nový nízkoprofilový chladič NH-L12Sx77

David Jiránek

David Jiránek

23. 4. 2024 12:50

Noctua si připravila pro všechny uživatele vlastnící menší skříně zajímavou novinku. Chladič odvozený od modelu NH-L12S nabídne lepší chladící kapacitu za cenu malého zvýšení profilu.

Reklama
Reklama

Noctua chladiče patří mezi oblíbené díky svým skvělým vlastnostem i řadě různých provedení. Do širokého portfolia se nyní zařadí i model NH-L12Sx77, tedy větší bratr verze NH-L12S. V čem se tento model liší? Zejména je vyšší o 7 mm, konkrétně zabere na výšku 77 mm. Stále se tak vejde do řady menších skříní. Noctua zmiňuje, že novinka perfektně sedí do skříně Fractal Design Terra s rozložením přepážky, kdy CPU strana skýtá nejvíce místa. Chladič se vejde i do SilverStone Milo ML12 nebo Louqe RAW S1.

Noctua představuje nový nízkoprofilový chladič NH-L12Sx77
i Zdroj: Noctua

Nezměnila se přitom jenom výška chladiče, ale i celkové provedení. To nyní obsahuje 6 heatpipes, tedy o 2 více než u menšího modelu. Zvýšení chladiče pomohlo s RAM kompatibilitou i problémem, kdy chladič mohl narážet do chladící soustavy základní desky. Pod chladičem je nově 44 mm prostoru na výšku.

K chladiči opět dostanete béžový větráček, který je v základu namontovaný na spodní stranu. Tím se minimalizuje výška i hlučnost. Konkrétně jde o model NF-A12x15 slim, tedy stejný, jako najdete u NH-L12S.

Cenovka novinky byla stanovena na 84,90 euro, v přepočtu 2 150 Kč. Základní model v nabídce zůstává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama