nokia-neponecha-nic-nahode-za-marketing-windows-phone-7-utrati-127-milionu-dolaru
Novinka Nokia neponechá nic náhodě. Za marketing Windows Phone 7 utratí 127 milionů dolarů

Nokia neponechá nic náhodě. Za marketing Windows Phone 7 utratí 127 milionů dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 7. 2011 16:00 31

Půlroční, „na míru šitá“, kampaň, odstartuje v říjnu a přijde finského výrobce na 127 milionů dolarů. Nic se nesmí ponechat náhodě a tak s marketingem bude pomáhat i Microsoft.

Reklama

Finský výrobce mobilních telefonů – Nokia, oznámil, že zanedlouho spustí masivní marketingovou kampaň, která má spotřebitele „připravit“ na příchod svých zařízení s operačním systémem Windows Phone 7.

Kampaň odstartuje v říjnu a přijde na zhruba 127 milionů dolarů. Pomáhat ale bude i Microsoft, neboť má velký zájem na tom, aby jeho dvorní výrobce uspěl. Nokia i nadále ztrácí své dominantní postavení z 90. let. Tlačí na ni především šik asijských výrobců v čele se Samsungem, HTC nebo LG, kteří chrlí jeden telefon s Androidem za druhý a tak jí s chirurgickou přesností ukrajují podíl na trhu.

Stephen Elop představil první telefon Nokia s Windows Phone 7 [video]

Co se týče platformy Windows Phone 7, tak tu provázelo chladné přijetí od recenzentů a také nezájem spotřebitelů. Podle šéfredaktora renomovaného ruského serveru Mobile Review se za rok 2010 prodalo pouze 674 tisíc chytrých telefonů s operačním systém WP7. „Je to katastrofa,“ tvrdil Murtazin.

Je však pravdou, že právě on nese spojenectví mezi oběma firmami nelibě a není dne, aby na svém Twitteru nedštil oheň a síru na management Nokie. Na druhou stranu, Nokia a svým způsobem vlastně i Microsoft mají zřejmě jednu z posledních šancí naskočit do zběsile rozjetého vlaku smartphonů.

Nepřehlédněte:

Nokia N9 s MeeGo: „zabije“ ji vysoká cena?

Nokia neponechá nic náhodě. Za marketing Windows Phone 7 utratí 127 milionů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama