Nová generace modování je tu - AI vygenerovala tisíce namluvených dialogů do legendárního Skyrimu
i Zdroj: Digital Dreams
Novinka Nová generace modování je tu - AI vygenerovala tisíce namluvených dialogů do legendárního Skyrimu

Nová generace modování je tu - AI vygenerovala tisíce namluvených dialogů do legendárního Skyrimu

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

16. 2. 2023 19:20

Že by se blížila doba, kdy nám AI naservíruje jakékoli nesmysly, co po ní budeme chtít? Třeba aby celou hru vygenerovala v novém enginu?

Reklama

Rozmach AI je v posledních měsících enormní, však jsme také v posledním podcastu o ničem jiném nediskutovali. Možnosti jsou prakticky neomezené a modder Mathiew May toho využil po svém. Pomocí ElevenLabs AI vytvořil mod Dragonborn Voice Over, který obsahuje stovky a tisíce dialogů pro vašeho hrdinu do Skyrimu. Dosud když jste s někým rozmlouvali, tak hlavní hrdina mlčel jako hrob a jeho myšlenky a text jsme mohli jen číst. S tímto modem se konečně Drakorozený rozkecá, což působí mnohem přirozeněji. ElevenLabs AI je zaměřená právě na tvorbu realistických hlasů zabarvených emocemi.

Mathiew vytvořil zatím balík s dialogy namluvených ženským hlasem, ale můžete si vygenerovat vlastní pokec výběrem “charakteru” na stránce ElevenLabs AI. Mod funguje pouze s anglickou verzí hry, protože vygenerovat řeč pro ostatní jazyky by bylo neúnosně náročné. Je to impresivní ukázka toho, jak může AI zlepšit dojem ze hry a jak může obrovsky pomoci uživatelům s úpravami. Třeba v budoucnu bude generovat celé nové questy, světy a vůbec všechno, až se nakonec dočkáme pokračování Skyrimu ne od Bethesdy, ale od AI... 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama