nova-generace-operacnich-pameti-na-obzoru-hynix-dokoncil-ddr4-na-2400-mhz
Novinka Nová generace operačních pamětí na obzoru: Hynix dokončil DDR4 na 2400 MHz

Nová generace operačních pamětí na obzoru: Hynix dokončil DDR4 na 2400 MHz

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

6. 4. 2011 11:30 7

Počítačový svět si konečně zvykl na DDR3, ale výrobci nespí a už pilně pracují na návrhu úspornějších a rychlejších DDR4.

Reklama

Po Samsungu se rozhodl své DDR4 moduly představit i další výrobce pamě'tových modulů. Hynix oznámil dokončení prototypu DDR4 modulů určených pro notebooky a malé servery. Konkrétně se jedná o DDR4 SO-DIMM (small outline dual in-line memory module) s kontrolou a opravou chyb ECC a taktem 2400 MHz. 2GB čipy vznikají 30nm výrobním procesem a jejich pracovní napětí je pouze 1,2 V.

Nová generace operačních pamětí na obzoru: Hynix dokončil DDR4 na 2400 MHz
i Zdroj: PCTuning.cz

Další generace „RAMek“, která nahradí DDR3, bude sázet na vyšší frekvence a ještě nižší napětí. To vše díky vzájemné spolupráci společností z organizace JEDEC, pod níž se sdružují všichni největší výrobci. Zatímco specifikace DDR3 počítá se standardní frekvencí do 2133 MHz (na trhu jsou však i rychlejší moduly 2,3 GHz apod. a taktováním lze jít ještě dál), DDR4 si mají poradit od 2133 MHz do skvělých 4266 MHz. Taktovači v budoucnu tuto nejvyšší standardní frekvenci bez problému pokoří a my se můžeme těšit na zajímavé výsledky.

Jejich nasazení však komplikuje přesunutí paměťového řadiče přímo do procesoru (AMD i Intel) a nějakou dobu tak potrvá, než se dočkáme jejich většího rozšíření. Hynix plánuje zahájit masovou výrobu v první polovině roku 2012, ale běžný zákazník si počká až do 2013/14. Tedy do té doby, než giganti AMD a Intel přijdou s podporou DDR4 ve svých v procesorech.

Zdroj: NH

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama