Nová revize napájecího konektoru u grafik řady RTX 40 odolává roztavení i při nesprávném zapojení
i Zdroj: Hardware Busters
Novinka Nová revize napájecího konektoru u grafik řady RTX 40 odolává roztavení i při nesprávném zapojení

Nová revize napájecího konektoru u grafik řady RTX 40 odolává roztavení i při nesprávném zapojení

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

26. 9. 2023 15:20 104

Našli se tací, kteří po uvedení koupili RTX 4090 a za pár měsíců zjistili, že se jim z PC valí kouř a karta se snaží změnit skupenství. A mohl za to napájecí konektor.

Reklama

Ale podle NVIDIE za to mohli uživatelé, kteří měli kabel nedostatečně zacvaknutý, ohnutý a jinak zakletý. Bylo z toho trochu fiasko a humbuk, ale pak se zjistilo, že opravdu stačí mít kabel v kartě důsledně zastrčený a oheň by se neměl objevit. Ať už byla chyba v návrhu napájení nebo nedostatečném zapojení, NV raději přišla s novou revizí konektoru (označen 12V-2x6 a H++) a to už letos v létě. Ale teprve nyní tu máme seriózní test, co konektor vydrží.

Firma Linwell, která dodává kabely Asusu, testovala novou revizi po dobu patnácti minut a s proudem 55 ampér. Termokamera ukázala teploty kolem 46°C. Druhý test byl zákeřnější, kabel byl nesprávně zastrčen a ohnut jako vládní prohlášení o inflaci. Teploty byly dokonce i nižší. S teplotami pod 50°C se vám karty jistě v PC neroztaví a neshoří na uhel. Uživatelé jsou zřejmě spokojeni, neboť nebyl reportován jediný problém s novou revizí. Nicméně nejlepší cesta by byla ta, kterou se vydal Asus, čili vůbec žádné kabely.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama