Nová verze GeForce NOW přidává vylepšený upscaling obrazu a nové hry
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinka Nová verze GeForce NOW přidává vylepšený upscaling obrazu a nové hry

Nová verze GeForce NOW přidává vylepšený upscaling obrazu a nové hry

Václav Vlček

Václav Vlček

31. 1. 2022 10:00

Herní streamovací služba společnosti Nvidia byla aktualizovaná na verzi 2.0.37 a přináší dvě zajímavé novinky a pár nových podporovaných her.

Reklama

Pokud nemáte dostatečně výkonnou grafickou kartu a aktuální ceny v obchodech vás odrazují od koupě nové, tak streamovací služba Nvidia GeForce NOW nabízí zajímavou alternativu. Díky ní si zahrajete většinu i nejnovějších titulů s plnými detaily i na zastaralých mašinách s dýchavičnou integrovanou grafikou. Stačí mít jenom dostatečně rychlé připojení. V poslední verzi 2.0.37 přibyly zajímavé novinky pro majitele displejů s větším rozlišením a také vylepšené přizpůsobení streamování rychlosti vaší linky. A samozřejmě i pár nových podporovaných titulů.

Nastavení detailů a parametrů streamingu v CP2077 Zdroj: Nvidia
i Zdroj: PCTuning.cz
Nastavení detailů a parametrů streamingu v CP2077 Zdroj: Nvidia

Upscaling obrazu na míru displeji

Pokud máte monitor s větším rozlišením, než podporuje vaše verze GeForce NOW, tak jste si asi všimli neostrých hran a rozmazaných detailů. Pokud hra, nebo vlastně tedy stream, neběží v nativním rozlišení displeje, takovému problému se prostě nevyhnete. Ať už je to dané nižší rychlostí linky, která vyšší rozlišení neutáhne, nebo prostě máte monitor s rozlišením větším než 1080p, tak novou funkci nejspíš oceníte. Nabídne tři režimy, jak si poradí se zvětšením (upscalingem) obrazu.

  • Standardní - zapnutý ve výchozím nastavení a má minimální dopad na výkon systému. Pro upscale obrazu používá nejprimitivnější bilineární algoritmus.
  • Vylepšené - poskytuje vyšší kvalitu upscalingu, protože používá pokročilejší Lanczos. algoritmus. Ten je trochu náročnější na výkon, takže může vést k vyšší latenci v závislosti na specifikacích systému.
  • AI vylepšené - lze zapnout při hraní na počítači s vybranými GPU NVIDIA a SHIELD TV. Využívá vycvičený model neuronové sítě spolu s doostřením obrazu pro přirozenější vzhled.

Pro AI vylepšený upscaling potřebujete některou  z následujících grafik a nebo Shield TV:

  • RTX 30 Series, RTX 20 Series, GTX 16 series, GTX 1080 Ti, GTX 1080 nebo Titan GPU
  • Microsoft Windows 10 nebo novější
  • GeForce Driver R460.82 nebo novější
  • Shield TV Pro (2019) s nainstalovaným Experience Update 8.2.3 a vyšším

Tady ukazují ve videu srovnání standardního a AI enhanced vylepšeného upscale. Youtube algoritmus s tím udělá své, ale něco málo je vidět.

Přizpůsobení datového toku streamu

Vlastní nastavení kvality streamování v aplikacích pro PC a Mac je oblíbeným způsobem, jak dosáhnout optimální kvality - včetně přenosové rychlosti, VSync a nyní i nových režimů upscalingu. Nyní je také možné dělat úpravy některých nastavení kvality streamování provádět přímo ve hře pomocí GeForce NOW overlay, které lze vyvolat stisknutím klávesové zkratky Ctrl+G. Po té je třeba zvolit  > Nastavení > Hra

Zlepšení streamu se dočkají i členové využívající webové rozhraní play.geforcenow.com díky automatickému přiřazení ideálního streamovacího rozlišení zařízením, která nejsou schopna dekódovat vysoký datový tok.

Mortal Online 2 Zdroj: Nvidia
i Zdroj: PCTuning.cz
Mortal Online 2 Zdroj: Nvidia

Novinky v knihovně

Členové služby se také mohou těšit na rozšíření knihovny o 5 titulů:

Plná verze pro LG TV

Aplikace GeForce NOW na chytrých televizorech LG oficiálně opustila beta verzi. Majitelé model LG 2021 4K, včetně OLED, QNED, NanoCell a UHD modelů, si nyní mohou stáhnout aplikaci GeForce NOW v obchodě LG Content Store.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama