novy-3dmark-spatril-svetlo-sveta-porovnavani-vykonu-muze-zacit
Novinka Nový 3DMark spatřil světlo světa – porovnávání výkonu může začít

Nový 3DMark spatřil světlo světa – porovnávání výkonu může začít

Aleš Kaňák

Aleš Kaňák

5. 2. 2013 09:30 8

Myslím, že grafický test 3DMark vám netřeba blíže představovat. Jedná se o nástroj, který otestuje výkon vaši sestavy v mnoha 3D scénách / testech a na konci z něj vypadne číslo. To lze par porovnávat napříč sestavami a od nové verze 3DMarku dokonce i platformami.

Reklama

Nový 3DMark navazuje na svého předchůdce 3DMark 11. Nově však není v názvu žádná číslovka nebo jiné označení – je to prostě 3DMark. Grafický benchmark se skládá z tří ucelených sub-testů, kterým připadají názvy Fire Strike, Cloud Gate a Ice Storm.

Nový 3DMark spatřil světlo světa – porovnávání výkonu může začít
i Zdroj: PCTuning.cz

U testu Fire Strike se vaše sestava opravdu zapotí a je určen pro opravdu high-endové PC sestavy a komunitu overclockerů. Cloud Gate by již měli rozchodit i majitelé slabších PC, případně notebooků. Poslední sub-test Ice Storm půjde spustit jak z operačního systému Windows, tak Windows RT nebo i na mobilních platformách jako Android a iOS. S Windows Phone vývojáři nepočítali.

3DMark můžete stahovat z webu Futuremarku. Verze Basic obsahuje reklamu na MSI a Galaxy a je volně dostupná. Advanced edice vyjde na 24,99 dolarů a umožní spouštět pouze dílčí testy a nabídne podrobnější grafy apod. Za 995 dolarů se pak dá sehnat Professional edice, která umožní automatizované testování skrze příkazovou řádku, porovnání kvality obrazu nebo například export výsledků do XML.

S vašimi dosaženými výsledky se můžete pochlubit níže v diskusi, anebo lépe ve vytvořených vláknech na diskusím fóru.

Zdroj: Futuremark

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama