novy-macbook-air-12-palcu-jeste-tenci-a-s-pasivnim-chlazenim
Apple Novinka Nový MacBook Air: 12 palců, ještě tenčí a s pasivním chlazením

Nový MacBook Air: 12 palců, ještě tenčí a s pasivním chlazením

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 3. 2014 16:00 7

Letos pravděpodobně Apple uvede MacBook Air s úhlopříčkou 12 palců. Měl by se tak zařadit mezi dosavadní 11 a 13palcový model, při čemž z menšího si vezme mobilitu a z většího rozlišení displeje.

Reklama

Notebooky MacBook Air byly vždy spíše o designu a lehkosti, což bylo na úkor výkonu. Pokud člověk chtěl MacBook s výkonným procesorem, sáhnul po verzi Pro. Nový model možná nahradí doposud vyráběné dvě velikosti – 11 a 13 palců. Novinka by podle dosavadních informací měla mít displej s úhlopříčkou 12 palců a rozlišením minimálně 1440 × 900 pixelů (nebo možná rovnou 2560 × 1600 pixelů).

Nový MacBook Air: 12 palců, ještě tenčí a s pasivním chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz

Novinek bude ale samozřejmě více. První, která ale možná nebude už tak moc vidět, je další ztenčení celého notebooku. Následuje tedy stejný trend, jako v oblasti chytrých telefonů. Další změnou by mělo být chlazení a v novém stroji už nenajdeme ventilátory – bude chlazený pasivně. To samozřejmě není žádná novinka, už v hybridu HP Spectre x2 je použito pasivní chlazení na dvoujádrový procesor Intel Core i5-4202Y s frekvencí 1,6 GHz.

Informace také hovoří o tom, že touchpad přijde o funkci tlačítka a bude dotykový, možná s hmatovou odezvou, stejně jako telefony a tablety. Uvidíme, co vše se potvrdí. Těšíte se?

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama