novy-patch-pro-amd-fx-mereni-vykonu
Novinka Nový patch pro AMD FX - měření výkonu

Nový patch pro AMD FX - měření výkonu

Z. Obermaier

Z. Obermaier

12. 1. 2012 17:23 23

Včera Microsoft uvedl druhou verzi patche pro Bulldozer, opět se ale žádný nárůst výkonu nekoná

Reklama

Včera Microsoft uvolnil ke stažení dva patche. Jeden upravuje chování scheduleru ve Windows 7 pro lepší spolupráci s AMD FX (Bulldozer). Druhý pak vypíná Core Parking. Více o patchi psal kolega Mirek dnes ráno - zde. Bohužel se opakuje stejná "komedie" jako u prvního patche, po pár hodinách byl opět z webu Microsoftu stažen, najdete jej většinou jen na externích mirrorech magazínů jež jej stihli stáhnout. V tuto chvíli je ale už opět k dispozici, na vyžádání. A jak to dopadlo? - Stejně jako před vánoci, žádný podstatný nárůst výkonu se nekoná ... podívejte se:

Nový patch pro AMD FX - měření výkonu
i Zdroj: PCTuning.cz

Měření serveru Hardware.fr v aplikacích (Houdini 2, Fritz Chess, Bibble, Lightroom, H264, x264, 7-Zip, WinRAR, 3DS Max) ukázalo, že nárůst výkonu je průměrných 1,13 procent. V některých aplikacích výkon narost, někde opět klesl. Nejvyšší nárůst byl v převodu x264 (3,5 procent), nejvíce se výkon propadl ve WinRAR (5 procent). Podíváme se také na herní výkon:

Nový patch pro AMD FX - měření výkonu
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Měřeno bylo ve hrách Anno 1404, StarCraft II, F1 2011, Arma II, Crysis 2. Výkon po aplikaci patche stoupl o 0,9 procent. Situace je tedy stejná jako u první verze patche jež se dostala na veřejnost před koncem loňského roku - nárůst je v rámci chyby měření. To jsem vám ostatně ukázali už v říjnu, kdy jsme testovali AMD FX pod Windows 8. Bulldozeru zkrátka nepomůže ani "svěcená voda" natož nějaký pouhý patch. Zde nezbývá než na něj už konečně zapomenout a soustředit se na jeho nástupce - Piledriver, od nějž lze očekávat alespoň mírné zlepšení výkonu na takt.

Zdroj: Hardware.fr

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama