nvidia-odhalila-svoji-novou-profesionalni-grafiku-quadro-m6000-s-24-gb-pameti
Novinka nVidia odhalila svoji novou profesionální grafiku Quadro M6000 s 24 GB pamětí

nVidia odhalila svoji novou profesionální grafiku Quadro M6000 s 24 GB pamětí

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

24. 3. 2016 11:00

Společnost nVidia nyní přidala do svého portfolia grafických karet pro high-endové pracovní stanice Quadro novou verzi jednočipového modelu M6000, který je založený na čipu GM200 architektury Maxwell a nově nabídne dvojnásobek pamětí.

Reklama

Další vysoce výkonný profesionální Maxwell by měl nabídnout třeba oproti svému podobně výkonnému kolegovi TItan X několik speciálních funkcí, které ocení zejména profesionálové na pracovních stanicích. Jednou z nich je, že výrobce zcela vypustil konektor HDMI 2.0 a umístil na grafiku čtveřici rozhraní DisplayPort 1.2, které umožní připojení čtyř monitorů s rozlišením UHD. Tyto konektory jsou ještě doplněny o jedno DVI a volitelně pak lze využít také stereoskopický 3D konektor. 

Co se specifikací grafického čipu týče Quadro M600 nabídne 3072 CUDA jader, 192 TMU a 96 ROP. Výpočetní výkon s plovoucí desetinou čárkou s jednoduchou přesností by měl dosáhnout až na 7 TFLOP/s. Připojení až čtyř monitorů s vysokým rozlišením je možné také díky 24 GB pamětí, které využívají 384bitovou sběrnici. To je dvojnásobek pamětí než u zmíněného Titanu X a zároveň u první verze M6000. 

nVidia odhalila svoji novou profesionální grafiku Quadro M6000 s 24 GB pamětí
i Zdroj: PCTuning.cz

Kartě nechybí ani podpora některých technologií jako je třeba nView MultiDisplay pro flexibilní konfiguraci zobrazovacích zařízení či nVidia GPUDirect, která umožní lepší přerozdělování přístupu k pamětem v systémech s více grafickými kartami. Pozitivní zprávou pro vývojáře bude jistě také podpora většiny moderních 3D API, jako je třeba DirectX 12, OpenGL 4.5 nebo Vulkan.

Jediné, co zatím nVidia tají, je cena nového provedení Quadro M6000, která ale jistě nebude nijak nízká. Už původní model s 12 GB pamětí GDDR5 nás totiž vyšel na bezmála 130 000 Kč. 

Zdroj: techPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama