nvidia-rozsirila-svoji-nabidku-mobilnich-grafickych-karet-o-model-geforce-gtx-965m-zalozeny-na-gpu-gm204
Novinka NVIDIA rozšířila svoji nabídku mobilních grafických karet o model GeForce GTX 965M založený na GPU GM204

NVIDIA rozšířila svoji nabídku mobilních grafických karet o model GeForce GTX 965M založený na GPU GM204

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

8. 1. 2015 16:00 2

Společnost NVIDIA poměrně v tichosti uvedla na trh svoji novou grafickou kartu určenou pro notebooky. Jedná se o model označený jako GeForce GTX 965M, který se zařadí do střední třídy grafických karet pro herní notebooky. 

Reklama

GTX 965M poměrně překvapivě nevychází z grafiky GTX 960, je totiž založená na čipu GM204, který využívají současné vlajkové modely NVIDIA GeForce GTX 980 a 970. Hlavní rozdíl oproti těmto kartám tkví v omezení počtu  shader jednotek na 1024. Dalším rozdílem je také využití 128bitového rozhraní pamětí.

GPU vychází z architektury Maxwell a je taktováno na frekvenci 924 MHz. Frekvence však může být i vyšší v závislosti na konfiguraci zvolené výrobci notebooku. Referenční karta by měla být vybavená 2 GB GDDR5 pamětí, nicméně k dostání bude také 4GB varianta. V obou případech činí efektivní frekvence pamětí 5 GHz. 

NVIDIA rozšířila svoji nabídku mobilních grafických karet o model GeForce GTX 965M založený na GPU GM204
i Zdroj: PCTuning.cz

GTX 965M by se dala výkonnostně přirovnat ke staršímu modelu GTX 870M, který však stále nabízí o téměř 30 % více shader jednotek a o něco širší paměťovou sběrnici. GTX 965M je však výrazně "efektivnější", měla by totiž pochlubit lepším poměrem výkonu a spotřeby. Nižší bude pravděpodobně také cena. 

Novou mobilní grafickou kartu od NVIDIA se chystá do svých herních notebooků integrovat řada výrobců, mezi nimiž stojí za zmínku třeba značka MSI s aktualizovaným modelem notebooku GE62 Apache, o jehož představení jsme Vás informovali před několika dny. 

Zdroj: Hardware.info

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama