Nvidia spojuje síly s MediaTekem, přináší dostupnější G-Sync
i Zdroj: Obrázek poskytla společnost Nvidia
Novinka Nvidia spojuje síly s MediaTekem, přináší dostupnější G-Sync

Nvidia spojuje síly s MediaTekem, přináší dostupnější G-Sync

David Švrček

David Švrček

22

MediaTek a Nvidia díky nové spolupráci přinášejí integraci funkce G-Sync do čipů MediaTeku. Ušetří se tak výrobní náklady a lepší monitory budou levnější.

Reklama

Nvidia ve spolupráci s MediaTekem rozšiřuje dostupnost své technologie G-Sync. Pro hráče to znamená více monitorů za příznivější ceny. Díky integraci G-Sync přímo do scalerů MediaTek už není potřeba samostatný modul G-Sync, což nejen zjednoduší výrobu, ale také sníží celkové náklady. Tato změna umožní hráčům přístup k pokročilým herním funkcím, jako jsou variabilní obnovovací frekvence, Ultra-Low Motion Blur a HDR s nízkou latencí za daleko nižší ceny.

Nvidia spojuje síly s MediaTekem, přináší dostupnější G-Sync
i Zdroj: Nvidia

V rámci této spolupráce se na trh dostanou nové monitory, které využívají čipy MediaTek s integrovanou technologií G-Sync, včetně modelů od značek ASUS, Acer a AOC. Tyto monitory nabídnou hráčům rozlišení 1440p, obnovovací frekvenci až 360 Hz a podporu HDR. 

Technologie G-Sync Pulsar, která bude v těchto nových monitorech, představená na CES 2024, optimalizuje monitory s VRR, poskytuje čtyřnásobně lepší plynulost obrazu a má nabídnout dokonale plynulý herní zážitek. Monitory s touto technologií se očekávají na trhu koncem roku. Konkrétní ceny, nebo případné procento snížení ceny díky této integraci, zatím známo není.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama