nvidia-vyvinula-doposud-nevykonnejsi-grafiku-geforce-vybavena-je-dvema-cipy-maxwell
Novinka NVidia vyvinula doposud nevýkonnější grafiku GeForce. Vybavená je dvěma čipy Maxwell

NVidia vyvinula doposud nevýkonnější grafiku GeForce. Vybavená je dvěma čipy Maxwell

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 9. 2015 19:00 28

Během minulého týdne se v New Yorku odehrála tajná schůzka, na níž měla být představena nová dvoučipová grafická karta GeForce osazená dvěma čipy Maxwell. 

Reklama

NVidia tak bezesporu hodlá v brzké budoucnosti přinést na trh další grafiku pro extrémně náročné uživatele, která nejspíše doplní současnou rodinu Titan a nabídne doposud nejvyšší výkon díky využití dvou grafických čipů GM200. 

O specifikacích této karty zatím můžeme jen spekulovat, ale kartu už má údajně od zmíněného tajného setkání k dispozici několik vyvolených, kteří ji mohou v současnosti testovat. Již od uvedení prvních modelů řady GTX 900 se očekávalo, že nVidia přijde s kartou se dvěma čipy GM204, k čemuž nakonec vůbec nedojde a další dvoučipovka tohoto výrobce bude vycházet ze dvou GPU GM200, které v současné době využívají karty GTX Titan X a GTX 980 Ti.

NVidia vyvinula doposud nevýkonnější grafiku GeForce. Vybavená je dvěma čipy Maxwell
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Parametricky by tak mohl nový Titan teoreticky dosáhnout až na 6144 CUDA jader, 384 TMU a 192 ROP společně s až 24 GB grafických pamětí. NVidia nicméně kvůli spotřebě a chlazení může omezit počet výpočetních jednotek. O úspěchu dalšího modelu Titan rozhodne také cena, která byla kupříkladu u posledního dvoučipového modelu TITAN Z zásadním kamenem úrazu a AMD na ni mohlo celkem úspěšně zareagovat výrazně levnějším modelem Radeon R9 295X2. 

Nyní tak můžeme pouze doufat, že nVidia zvolí cenu o něco střízlivěji. Jisté je, že nVidia stihne dvoučipový model své současné generace grafických karet na trh uvést dříve než AMD a připíše si tak další prvenství.  

Zdroj: WCCFtech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama