NZXT Source 530 - sympatický tank
i Zdroj: PCTuning.cz
Skříně, zdroje, chladiče Článek NZXT Source 530 - sympatický tank

NZXT Source 530 - sympatický tank | Kapitola 3

Jan Štěpánek

Jan Štěpánek

1. 2. 2016 13:00 6

Seznam kapitol

1. NZXT 2. Nenadchne ani neurazí 3. Horní panel a bočnice 4. Spodní strana
5. Interiér 6. Airflow 7. Resumé

Full tower Source 530 od NZXT nabízí spoustu prostoru a především zajímavě řešený interiér. Ten zaujme více než její vzhled. Spíše než příznivce jednoduchých a elegantních řešení osloví ty, kteří se v počítači rádi a často vrtají. Nabízí totiž dobrý přístup k osazeným komponentám a velkou variabilitu, díky níž můžete interiér uzpůsobit a nasázet do něj, co se vám zamane.

Reklama

Horní část case však proti čelnímu panelu působí opravdu stroze. Jde vlastně jen o plech prolisovaný směrem ven, ve kterém je vyřezaná perforace a drážky pro uchycení ventilátorů. Díky tomu je možné ventilátory nastavit opravdu do přesně požadované pozice, navíc se sem vejdou buď tři 120mm ventilátory, nebo dva 140mm ventilátory.

NZXT Source 530 - sympatický tank
i Zdroj: PCTuning.cz

A samozřejmě – jelikož se jedná o full-tower, máme tu i dost místa na instalaci výměníku velikosti 360 mm z vnitřní strany. Právě zde začíná až neuvěřitelná podpora vodního chlazení, kterou tato case nabízí. Pevně věřím, že i to bude jeden z důvodů, proč sáhnout právě po ní.

Na druhou stranu celé zpracování odpovídá spíše levnějším skříním, z čehož jsem byl trochu zklamaný. Je ale pravda, že vymýšlet nějaké extra složitosti asi nemá cenu.

NZXT Source 530 - sympatický tank
i Zdroj: PCTuning.cz

V podobně strohém duchu se nesou i bočnice. Ta pravá naprosto, jelikož se jedná opravdu o striktně holý a rovný plech, který plní jen funkci zakrytí šasi. V dnešní době minimalistického designu je to ale naprosto ideální forma, za kterou chválím.

Plechy mají tloušťku jen 0,6 mm, ale pomáhá tvar hran a také práškový nástřik je poměrně silný, takže bočnice působí robustnějším dojmem a nijak nerezonuje ani nevibruje. Určitě by jí ale slušelo vnitřní odhlučnění.

NZXT Source 530 - sympatický tank
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhá, tedy levá bočnice, už je o poznání zajímavější. Především kvůli tomu, že je v ní atraktivně vypadající okno. Tvar není nijak nudný, ale přitom je vidět vše podstatné (i když osobně bych širší část otočil spíše dolů, čímž by více vynikla grafická karta).

NZXT Source 530 - sympatický tank
i Zdroj: PCTuning.cz

Velmi se mi líbí, že výrobce slícoval akrylátový panel s plechem z vnější strany, takže zde není patrný žádný výškový přechod a bočnice si tak zachovává čistotu celé plochy. Z vnitřní strany je pak vidět jednoduchý systém upevnění za pomoci ohnutýcch jazýčků, ale proč ne? Je to funkční a jednoduché, jen při kroucení bočnice plast trochu skřípe. Po nasazení na šasi ale žádný problém.

Všimněte si ještě horní a spodní hrany bočnice. Musím říct, že jsem se dlouho nesetkal s bočnicemi, které by se na šasi tak příjemně a jednoduše nasazovaly. Co se upevnění týká, největší práci odvádí dvojice šroubů v zadní části, protože bočnice nemají klasické zámky. I přesto je ale vše dostatečně pevné.

Předchozí
Další
Reklama
Reklama

Komentáře naleznete na konci poslední kapitoly.

Reklama
Reklama