odhaleno-prvni-intel-nuc-s-modulem-kaby-lake-g-a-gpu-vega
Novinka Odhaleno první Intel NUC s modulem Kaby Lake-G a GPU Vega

Odhaleno první Intel NUC s modulem Kaby Lake-G a GPU Vega

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

10. 11. 2017 16:00 8

Několik dní zpátky jsme vás informovali o tom, že Intel potvrdil zahájení prací na multičipových modulech skládajících se z procesoru Kaby Lake a grafického čipu AMD Vega společně s pamětmi HBM2.

Reklama

Tyto moduly (MCM) by se měly jmenovat Kaby Lake-G a kombinovat čtyřjádrový procesor Kaby Lake-H společně a GPU architektury AMD Vega. Zmiňovali jsme, že své uplatnění najdou hlavně tenkých noteboocích, nicméně nyní se zdá, že Intel je nejprve vyzkouší ve svých miniaturních počítačích typu NUC. Konkrétně by mohlo jít o duchovního nástupce výkonných NUC Skull Canyon. Na webu se nyní objevily první snímky základní desky využité v připravovaném NUC, kde už celý systém vidíme napájený na samotné základní desce. 

Odhaleno první Intel NUC s modulem Kaby Lake-G a GPU Vega
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato základní deska má MCM ve svém středu, je napájená samostatným adaptérem a má viditelné dvě oblasti VRM. Jednu pro CPU a jednu pro GPU. Deska nese také dva sloty SO-DIMM pro paměti DDR4 a slot M.2 NVMe pro instalaci SSD. Na desce jsou ale k vidění dva tradiční porty SATA III a také zadní panel vypadá poměrně bohatě. Tato deska samozřejmě nemusí být výhradně výsadou systémů NUC a může se prodávat i samostatně. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama