Podívejte se na extrémně upravené GTA V – kam že ta grafika směřuje?
i Zdroj: Digital Dreams
Novinka Podívejte se na extrémně upravené GTA V – kam že ta grafika směřuje?

Podívejte se na extrémně upravené GTA V – kam že ta grafika směřuje?

Miroslav Ježek

Miroslav Ježek

3. 4. 2024 20:25 16

GTA V se stále těší oblibě a podobně jako u Skyrimu je občas až udivující, co se ze starého enginu dá vymáčknout. Vzhledem k videu níže zřejmě docela dost.

Reklama

Před pár dny vyšel můj článek ohledně grafiky a kam asi tak směřuje. Závěr byl, že bez ray tracingu ani ránu. A přesto, nebo právě proto, je až obdivuhodné, co někteří modeři dokážou vytřískat ze starých her. Vezměte si takový Skyrim, pro ten vznikají stále tisíce a tisíce úprav a vizuál se dá vykřesat až na takzvaný next-gen. A s veleúspěšným GTA V je to podobná situace. Hra se dá mohutně modifikovat, je možno přidávat a měnit celé lokace, nová a do detailu promakaná auta, zbraně, NPC, vegetace, nasvícení, prakticky cokoli se dá vylepšit. 

Navíc lze do hry naroubovat i jistou formu simulovaného ray tracingu díky Reshade efektům, celek se ohákne modem RewriteV (kompletní změna vizuálu) a rázem koukáme na úplně jinou hru. A proč o tom píšu – nejen velké softwarové firmy s armádou programátorů dokážou posunout grafiku o kus dál. Často je to tak, že sami uživatelé přetvoří původní mdlý vizuál na špičkový grafický orgas nové generace. A na to, že GTA V je už 9 let (PC verze) staré, tak je na něj i dnes pěkné pokoukání. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama