Ohebný Asus Zenbook 17 Fold OLED jde do prodeje, stojí téměř sto tisíc korun
i Zdroj: Asus
Novinka Ohebný Asus Zenbook 17 Fold OLED jde do prodeje, stojí téměř sto tisíc korun

Ohebný Asus Zenbook 17 Fold OLED jde do prodeje, stojí téměř sto tisíc korun

David Jiránek

David Jiránek

12. 10. 2022 16:30

Prémiový koncept, který zatím nachází své místo na trhu. Zhruba tak by se daly popsat notebooky, potažmo tablety se skládací konstrukcí displeje. Zenbook 17 Fold OLED lze nyní koupit i na našem trhu.

Reklama

Režim prezentace, notebooku, knihy a spousta dalších. Zenbook 17 Fold OLED lze využívat mnoha způsoby díky své velké obrazovce o úhlopříčce 17,3 palce, kterou lze v polovině přehnout. Asus kloub navrhl tak, aby vydržel až 30 000 cyklů zavření a otevření. Celkem zařízení nabízí šest polohových režimů i díky výklopnému stojánku na zadní straně.

Stroj pohání Intel Core i7 1250U doplněný o Intel Iris Xe grafiku, 16 GB RAM a 1 TB SSD. Výkon se tak přibližuje ultrabookům. Obrazovka typu OLED má poměr stran 4:3 a rozlišení 2,5K. Hodí se tak zejména na práci.

Asus nezapomněl na Doby Vision a Pantone certifikaci. Nechybí ani Dolby Atmos pro špičkové audio, které obstarávají čtyři reproduktory. O přihlášení se stará infračervená kamera, nechybí ani tradiční 5Mpx webkamera.

Připojit další periferie lze pomocí dvojice USB-C s podporou Thunderboltu 4. Bezdrátovou konektivitu zastupuje WiFi 6E. Baterie má kapacitu 75 Wh.

Cena startuje na vysokých 89 990 korunách a k dispozici je jen jedna výše zmíněná varianta s Core i7 a 1 TB SSD. V balení nalezneme také odnímatelnou Bluetooth klávesnici.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama