OLED opět na scéně, Samsung rozšiřuje portfolio špičkových monitorů
i Zdroj: Samsung
Novinka OLED opět na scéně, Samsung rozšiřuje portfolio špičkových monitorů

OLED opět na scéně, Samsung rozšiřuje portfolio špičkových monitorů

David Jiránek

David Jiránek

3. 1. 2024 15:30 18

Samsung rozšiřuje nabídku herních OLED monitorů Odyssey o tři nové modely. Nabídnou zvýšenou obnovovací frekvenci a chytré funkce.

Reklama

OLED monitory budou i letos doménou veletrhu CES, který právě startuje. Samsung ukázal tři novinky řadící se k tomu nejlepšímu, co můžete ke svému hernímu PC a konzoli pořídit. 

Nejmenší model Odyssey OLED G6 se řadí k celkem standardním herním monitorům. Základem je 27palcová obrazovka bez prohnutí s QHD rozlišením. Obnovovací frekvence je vysokých 360 Hz a odezva 0,03 ms (GTG).

Prostřední Odyssey OLED G8 nabídne na 32 palcích UHD rozlišení a obnovovací frekvenci 240 Hz se stejnou odezvou 0,03 ms (GTG).

Největší Odyssey OLED G9 byl po loňsku aktualizován a na 49 palcích skýtá rozlišení 5120 × 1440 pixelů (poměr stran 32:9) s obnovovací frekvencí 240 Hz a opět stejnou odezvou.

OLED opět na scéně, Samsung rozšiřuje portfolio špičkových monitorů
i Zdroj: Samsung

Všechny monitory pak pojí řada funkcí a dalších specifikací. Obrazovka nabízí povrchovou úprava minimalizující odrazy světla. Konektivitu zastává vždy dvojice HDMI 2.1 a jeden DisplayPort 1.4. Nechybí podpora pro VESA držáky nebo USB hub. Zadní strana skrývá podsvícení Core Lighting+.

Samsung všechny monitory certifikoval na VESA DisplayHDR True Black 400 a nechybí ani AMD FreeSync Premium Pro.

Chytré funkce zastává integrovaný systém Tizen a platforma Samsung Smart TV. Nechybí ani herní Samsung Gaming Hub umožňující cloudové hraní bez nutnosti připojení počítače. Bohužel touto funkcí nebude disponovat nejmenší G6.

Ceny novinek zatím Samsung nezveřejnil. Vydání bychom ale měli očekávat v nadcházejících týdnech.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama