opravdu-dobry-tablet-je-lepsi-volba-nez-levny-a-nevykonny-pocitac-tvrdi-sef-nvidie
Novinka Opravdu dobrý tablet je lepší volba než levný a nevýkonný počítač, tvrdí šéf nVidie

Opravdu dobrý tablet je lepší volba než levný a nevýkonný počítač, tvrdí šéf nVidie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

13. 11. 2012 07:00 7

Během konferenčního hovoru k finančním výsledkům za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2013 zaznělo z úst generálního ředitele společnosti nVidia Jen-Hsun Huanga několik zajímavých myšlenek a informací na téma osobních počítačů a multimediálních tabletů.

Reklama

Nepřehlédněte:

INDICKÝ PREZIDENT PŘEDSTAVIL NEJLEVNĚJŠÍ TABLET NA SVĚTĚ, AAKASH 2 STOJÍ JEN 400 KORUN

Podle Huanga zákazníci začínají zjišťovat, že opravdu dobrý tablet je častokrát mnohem lepší volbou než levný a méně výkonný osobní počítač. Ještě před několika roky by se jednalo z úst šéfa společnosti, která hraje v počítačovém průmyslu jednu z důležitých rolí, o překvapivé prohlášení. Dnes se tomu ale už nelze divit

Hospodářské výsledky amerického výrobce za poslední čtvrtletí hovoří za vše. Tržby před odpisy a zdaněním dosáhly výše 1,2 miliardy dolarů. Čistý zisk byl 209 milionů dolarů. Jde o nejlepší výsledky za posledních několik let, na nichž se právě velkou měrou podílela mobilní divize Tegra.

Huang během rozhovoru dále zmínil, že zájem o mobilní čipy Tegra pomáhá kompenzovat pokles poptávky po osobních počítačích, a že rozdíly mezi těmito platformami se smazávají. Budoucnost levných PC jsou prý tablety. Dodávky čipů Tegra by pak podle něj letos mohly dosáhnout rekordních 30 milionů kusů.

Nejnovější mobilní SoC, neoficiálně označovaný jako Tegra 4 (kódové označení Wayne), bude snad představen na veletrhu spotřební elektroniky Consumer Electronics Show v lednu.

Opravdu dobrý tablet je lepší volba než levný a nevýkonný počítač, tvrdí šéf nVidie
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama