oslavte-101-vyroci-vzniku-ceskoslovenska-aplikaci-ceskoslovenska-opevneni
Novinka Oslavte 101. výročí vzniku Československa aplikací Československá opevnění

Oslavte 101. výročí vzniku Československa aplikací Československá opevnění

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 10. 2019 15:45 1

Ceskoslovenske Opevnenia přináší nejen informace o existujících bunkrech (a nynějších muzeích), které byly postaveny v letech 1936 až 1938 na území České republiky, Slovenska a Zakarpatí (Ukrajina) a jejich hlavním úkolem byla ochrana hranic. Cílem aplikace je poukázat na historii a historicko-vojenský potenciál, aby i mladší generace nezapomněla a připomínala si období, které je pro společné dějiny nezapomenutelné.

Reklama

Ceskoslovenske Opevnenia je dílem vývojáře Sergeje Strajnaka z Košic, který během vývoje aplikace spolupracoval s více než sedmi desítkami muzeí, různými spolky a organizacemi na Slovensku, Ukrajině a v Česku, které mu poskytly veškeré důležité informace včetně fotografií a dalšího materiálu. Vývojář přitom už dopředu avizuje, že má v plánu aplikaci do budoucna dále vylepšovat.

Oslavte 101. výročí vzniku Československa aplikací Československá opevnění
i Zdroj: PCTuning.cz

 

U většiny bunkrů si můžete přečíst jejich základní popis, zobrazit jejich fotografie a pokud byste některý chtěli navštívit, je zde možnost spustit navigaci až ke zvolenému bunkru. Kromě interaktivních map aplikace obsahuje také informace o Československé obci legionářské, legionáři Milanu Rastislavu Štefánikovi a její součástí je také interaktivní mapa válečných hřbitovů na severovýchodě Slovenska a mnoho dalších zajímavých informací.

V obchodě Google Play je aplikace vedená pod názveam Czechoslovakian Fortifications, v případě App Store ji hledejte pod názvem Ceskoslovenske Opevnenia.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama