overclocking-ram-na-3062-mhz-g-skill-a-gigabyte-prolomili-rekord-se-ctyrmi-moduly
Novinka Overclocking RAM na 3062 MHz: G.Skill a Gigabyte prolomili rekord se čtyřmi moduly

Overclocking RAM na 3062 MHz: G.Skill a Gigabyte prolomili rekord se čtyřmi moduly

Lukáš Voříšek

Lukáš Voříšek

5. 4. 2012 09:00 1

Přetaktování nejrůznějších komponent je stále velice oblíbenou aktivitou. Naposledy se overclockeři zaměřili na čtveřici DDR3 pamětí G.Skill, které na vzduchu vyhnali na poměrně vysokých 3062 MHz.

Reklama

Výrobce paměti G.Skill poslední dobou zaznamenává spoustu rekordů v oblasti vysokých taktů. Většinou mu k tomu kontrují desky od Gigabyte, čímž společnosti ukazují, že i oni umí vyrobit kvalitní produkty.

Overclocking RAM na 3062 MHz: G.Skill a Gigabyte prolomili rekord se čtyřmi moduly
i Zdroj: PCTuning.cz

Minulý měsíc jsme mohli zaznamenat skvělý výsledek, ve kterém opět figurovaly obě společnosti. Overclockeři tedy opět vzali desku od Gigabyte s procesorem AMD "LIano", dvojici pamětí G.Skill a výsledkem byla perfektní frekvence 3736 MHz na paměťových modulech.

Na videu se můžete podívat na postupné přetaktování pamětí

Nyní zkusili větší kalibr v podobě čtyřkanálových pamětí. Celá sestava byla postavená na základní desce GIGABYTE Z77X-UD5H osazené procesorem Intel Core i7-3770K "Ivy Bridge" a 4GB paměťovými moduly G.Skill DDR3-2600 MHz. Vše bylo chlazené pouze vzduchem a je nepochybné, že při použití extrémnějších metod by byl výsledek ještě lepší. Je nutno dodat, že na mezní hranici již 3062 MHz již docházelo k pádům a stabilní frekvence to tedy určitě není, alespoň ne se vzduchovým hlazením.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama