patentova-valka-se-priostruje-samsung-naoplatku-zaluje-apple
Apple Novinka Patentová válka se přiostřuje. Samsung naoplátku žaluje Apple

Patentová válka se přiostřuje. Samsung naoplátku žaluje Apple

Mirek Kočí

Mirek Kočí

23. 4. 2011 11:15 17

Vlna žalob postupně zaplavuje celý mobilní svět. Soudí se už každý s každým. Samsungu se nyní nelíbí údajné porušování jeho deseti patentů Applem.

Reklama

Počátkem týdne jsme vás informovali, že společnost Apple podala žalobu na Samsung pro údajné otrocké okopírování vzhledu, uživatelského prostředí a dokonce i balení. Je známo, že cupertinská společnost se soudí s kdekým a na své technologie nedá dopustit. Ale pravdou je, že pokud vedle sebe položíte zařízení iPhone 3G(S) a Galaxy S, téměř nepoznáte rozdíl.

Samsung nařčení odmítl a tvrdil, že se bude bránit všemi dostupnými prostředky. Od podání žaloby neuběhl ani týden a už přispěchal s protižalobou, ve které naoplátku žaluje Apple.

Ten prý porušuje jeho deset mobilních patentů, z nichž většina se týká technologií pro úsporu energie při přenosu dat, redukce chyb během komunikace skrze 3G sítě, či bezdrátové komunikace jako takové.

Žaloby byl postupně podány v Jižní Koreji, Japonsku a Německu. Samsung požaduje finanční kompenzaci a zastavení používání technologií. Apple je přitom jeden z jeho nejvýznamnějších odběratelů. Samsungu v minulém roce spolupráce vynesla 5,7 mld. dolarů. Letos by měl Apple dokonce předstihnout Sony a stát se jeho největším odběratelem.

Výsledkem celého sporu bude pravděpodobně mimosoudní vyrovnání. Další eskalace konfliktu by nebyla přínosná ani pro jednu ze znesvářených stran.

Nepřehlédněte:

Patentová válka se přiostřuje. Samsung naoplátku žaluje Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Další pohled na celý spor:

Patentová válka se přiostřuje. Samsung naoplátku žaluje Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama