patentove-valky-maji-prvni-obeti
Apple Novinka Patentové války mají první oběti

Patentové války mají první oběti

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

21. 6. 2012 12:00 4

Nizozemský soudce nařídil Applu odškodnit Samsung za nelegální použití jejich patentované technologie. Vznikl precedens?

Reklama

V podstatě každý týden vyjde nová zpráva oznamující nějaký velký nákup patentů za obrovský balík peněz. S o něco delší periodou vychází zprávy o tom, že nějaká firma žaluje jinou za použití jejich patentů. Samsung a Apple spolu vedou soudní bitvy v deseti zemích a týkají se třech desítek patentů. Prvního výsledku soudních pří se dočkali obě firmy v Nizozemí.

Patentové války mají první oběti
i Zdroj: PCTuning.cz

Tamní soudce shledal obvinění jako podložené a Applu nařídil vyplatit odškodnění. Výše vyplacené sumy se teprve bude v následujících dvou měsících dopočítávat podle objemu prodejů. Jisté je, že k porušování práv docházelo od 4. srpna 2010 a mělo se týkat iPhonu 3G, 3GS, 4 a iPadu 1 a 2.

Jakkoliv to může znít jako skvělá zpráva, není tomu tak. Další tři obvinění Applu se minula účinkem a Samsung má tedy u soudu pouze 25% úspěšnost. Z druhé strany směrem od Applu se na Samsung také snášejí žaloby a tito dva konkurenti a obchodní partneři v jednom mají zaděláno na pořádný průšvih. Kdo ze souboje vyjde jako konečný vítěz, je jen ve hvězdách.

Zdroj: kitguru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama