pc-hrani-je-silnejsi-nez-kdy-predtim-v-roce-2010-vygenerovalo-trzby-16-2-mld-dolaru
Novinka PC hraní je silnější než kdy předtím! V roce 2010 vygenerovalo tržby 16,2 mld. dolarů

PC hraní je silnější než kdy předtím! V roce 2010 vygenerovalo tržby 16,2 mld. dolarů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 3. 2011 16:10 14

Stále si myslíte, že umírá a je ve stínu konzolí, nebo že je výsadou pouze hrstky nejvěrnějších?

Reklama

V posledních letech pravidelně slýcháme, že PC hraní má vážné problémy, umírá nebo je alespoň přinejmenším ve stavu klinické smrti. Opak je pravdou. Platformě i nadále věří některá velká studia a tak na ni vychází řada exkluzivních titulů, které navíc kvalitou zpracování strčí odnože pro konzole hravě do kapsy. Vzpomeňme např. herní studia Blizzard nebo Crytek a hry jako Crysis, nebo Starcraft II: Wings of Liberty.

Nepřehlédněte:

Konec čekání: stáhněte si očekávanou demoverzi Crysis 2

Na probíhající akci Game Developers Conference konající se ve slunečném San Franciscu nechybí také zástupci americké PC herní aliance. Společně s agenturou DFC Intelligence zde informovali, že celosvětově dosáhly tržby z PC her za uplynulý rok 16,2 mld. dolarů.

PC hraní je silnější než kdy předtím! V roce 2010 vygenerovalo tržby 16,2 mld. dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Rostoucí čínský trh

Výsledek to je výborný. Oproti minulému roku navíc došlo k 20 % nárůstu. Za výsledkem je podepsán hlavně rychle se rozvíjející čínský trh, který vygeneroval 4,8 mld. dolarů. Výborné prodeje zaznamenaly i další klíčové oblasti jako Velká Británie, USA, Japonsko, Jižní Korea nebo Německo s obratem 7,3 mld. dolarů (meziročně nárůst o 19 %; pozn. aut.)

Výsledku napomohla stále populárnější digitální distribuce a také systém mikrotransakcí, resp. další finty, jak hráčům z peněženek vytáhnout peníze ,). Podle predikce trh s PC hrami v roce 2014 vydělá dokonce 23 mld. dolarů. Opravdu si myslíte, že hrání na PC je přežitkem hrstky uživatelů ?

Zdroj: techRadar

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama