Pekelně drahé Apple Vision Pro mají datum vydání
i Zdroj: Apple
Novinka Pekelně drahé Apple Vision Pro mají datum vydání

Pekelně drahé Apple Vision Pro mají datum vydání

David Jiránek

David Jiránek

8. 1. 2024 15:58

Brýle pro virtuální a rozšířenou realitu Vision Pro od Applu dorazí už začátkem února. Kromě data vydání se dozvídáme i cenu příslušenství a obsah balení.

Reklama

Apple na nové trendy naskakuje velmi pomalu, ale o to větší úspěch následně slaví. V případě brýlí pro virtuální a augmentovanou realitu tomu zřejmě nebude jinak. Meta, HTC a další vydávají již několikátou generaci svých modelů, kdežto Apple se připravuje na vydání prvního exempláře. A opět bude značné ohlasy. Apple Vision Pro totiž startují na cenovce 3 499 dolarů, v přímém přepočtu jde o 78 tisíc korun (v tom nejlepším případě). Samozřejmě půjde technologicky o špičku a Apple své uživatele na příchod nového produktu postupně připravuje. Ovládání poklepáním prstů se dostalo letos do Apple Watch, iPhone 15 Pro zase pár týdnů umí natáčet stereoskopické video. Žádná náhoda.

Apple Vision Pro oznámená na loňském WWDC vyjdou 2. února v USA. Zájemci z jiných zemí si počkají. Jak dlouho, to je otázkou. Je dost možné, že se první generace vůbec mimo Ameriku nedostane. Největší hardwaroví nadšenci mohou začít předobjednávat už 19. ledna.

Brýle dorazí s dvěma různými popruhy, boční stínící krytkou, obalem, hadříkem na čištění, baterií a USB-C kabelem. K dispozici budou také speciální korekční sklíčka od Zeiss s cenou od 99 do 149 dolarů. Základní kapacita paměti brýlí je 256 GB.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama