phablet-lg-g-pro-lite-muzete-ovladat-take-dotykovym-perem
Novinka Phablet LG G Pro Lite můžete ovládat také dotykovým perem

Phablet LG G Pro Lite můžete ovládat také dotykovým perem

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 10. 2013 13:30

Společnost LG vydává na trh levnou novinku s dotykovým perem. Model G Pro Lite odkazuje na smartphone G Pro, ale má horší výbavu a také nižší cenovku. Kříženec se začne prodávat nejdříve v Latinské Americe. Později bude dostupný také na vybraných trzích v Asii, Číně a Rusku.

Reklama

Model G Pro Lite používá čipovou sadu MediaTek MT6577 s dvoujádrovým procesorem s taktem 1 GHz a paměť RAM má kapacitu 1 GB. Rozlišení IPS displeje s úhlopříčkou 5,5 palce, který lze ovládat dotykovým perem, je pouze 960 × 540 obrazových bodů.

Vestavěná paměť má velikost 8 GB. Lze ji však rozšířit pomocí microSD karet. Akumulátor se pyšní kapacitou 3140 mAh. Fotoaparát dostal rozlišení 8 Mpx, čelní kamera pro videohovory 1,3 Mpx.

V novém LG běží operační systém Android 4.1.2 Jelly Bean obohacený o proprietární rozhraní. Pro uživatele to např. znamená dostupnost funkcí QuickMemo, QTranslator a QSlide, které přinesl supersmartphone G2.

Korejský výrobce nabídne přístroj také ve verzi s podporou dvou SIM – pro snadné přepínání mezi jednotlivými SIM kartami poslouží dedikované tlačítko.

LG G Pro Lite má hmotnost 161 gramů a rozměry 150,2 × 76,9 × 9,4 milimetru. V ČR se phablet hned tak prodávat nebude. Dle dřívějších zpráv půjde do prodeje s cenovkou kolem 8000 korun s DPH.

Zdroj: GSMArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama