pioneer-uvedl-novou-externi-blu-ray-vypalovacku
Novinka Pioneer uvedl novou externí Blu-ray vypalovačku

Pioneer uvedl novou externí Blu-ray vypalovačku

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

23. 10. 2013 06:00 1

Elegantní štíhlá externí optická mechanika podporuje až 4vrstvé Blu-ray XL disky. Připojuje se jen pomocí USB 3.0 a není tedy za potřebí další kabel pro napájení.

Reklama

Pioneer uvedl novou externí optickou mechaniku BDR-XS05, která podporuje vypalování Blu-ray XL disků, včetně starých CD a DVD. Vypalovačka využívá slot-in mechanismu, kdy stačí strčit optický disk dovnitř a nemusíte tedy čekat, než se uráčí vyjet podavač. Také je to elegantnější řešení.

Mechanika dosahuje rychlostí zápisu 6× u jedno a dvouvrstvých Blu-ray disků, u tří a čtyřvrstvých pak rychlosti 4×. U DVD probíhá vypalování maximální rychlostí 8×.

Pioneer uvedl novou externí Blu-ray vypalovačku
i Zdroj: PCTuning.cz

Pioneer BDR-XS05 je vybavený rozhraním USB 3.0, přes které je také napájený. Vršek (a podle fotografie patrně i spodek) mechaniky je doplněný průhledným sklem, pod které se dá vložit vlastní fotografie nebo jeden ze tří přibalených vzorů.

Externí vypalovačka Pioneer BDR-XS05 stojí 149 dolarů (3 400 Kč). Vypaluje někdo na Blu-ray disky? Je podle vás v dnešní době cena Blu-ray médií a optických mechanik přijatelná?

Zdroj: TechPowerUp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama